45 perc az ördögnek

A mérkőzés háromnegyedéig a kezünkben volt az irányítás és a győzelem esélye a NEKA ellen, de ami utána történt, az nem volt benne a mérkőzés képében.

A K&H Liga 2. fordulójában először mutatkozott be csapatunk az új szezonban hazai pályán. A szombat esti találkozón a HSA NEKA csapatát fogadtuk a Március 15. úti Sportcsarnokban. Szurkolóink előtt természetesen a győzelem volt az, ami szemeink előtt lebegett a hatvan percet megelőzően.

Azonnal magas hőfokra kapcsolt mindkét csapat, nem teltek eseménytelenül a mérkőzés első percei. Demény és Balogh védése nyitotta a félidőt, majd egy boglári találatot követően Pintér szerezte első gólunkat. A csapattól a Nekához távozó Ludmán duplájának köszönhetően két gól előnyre tettek szert a vendégek, amit Bugyáki duplája rögtön egalizált is (7. perc 3-3). Az ellenfél hibáit kihasználva szélsőink vették át a főszerepet. Előbb Szmetán, majd Hári is egymás után kétszer volt eredményes, négyre nőtt az előnyünk (21. perc 11-7). Gyorsan kapcsolt azonban ellenfelünk, nem hagyták jobban leszakítani magukat, az utolsó hét percre fordulva lefelezték hátrányukat (23. perc 11-9). A kiállításokkal tarkított hátralevő időben tartottuk két gólos előnyünket, így mentünk a szünetre (30. perc 15-13).

Fotó: Cseh Péter

A második félidő is boglári góllal kezdődött, melyre Bugyáki válaszolt. Hári értékesített büntetőjének és Pintér üres kapus góljának köszönhetően nem engedtük közelebb a vendégeket (37. perc 20-17). Hibáink ellenére, az ezt követő percekben is csak eggyel sikerült ez nekik. A meccsen kiválóan védő, és a mérkőzés végén a legjobb hazai játékosnak megválasztott Balogh Tibor sorra mutatta be bravúrjait, esélyt sem adva az egyenlítésre. A 44. percben újra visszaállt a fórunk, miután vezetőedzőnk időkérését követően Szuharev lövése vezetett eredményre (23-20). Az utolsó 15 percre fordulva megváltozott az addig mutatott játékunk képe. Sorra követtük el a hibákat. Eladott labdáinkat, rontott lövéseinket jól használta ki ellenfelünk. Nyolc perces gólcsend állt be a csapatunknál, miközben sorozatban négyet kaptunk, így át is vette a vezetést a NEKA (48. perc 23-24). Éles József újra időt kért, mely után Szrnka duplázása tartotta életben a győzelmi reményeket (56. perc 25-26).

Újabb gólt sajnos már nem sikerült szereznünk, az eladott labdáinkból élve a 60. perchez érve végül négy gólos vendég siker született (25-29).

A meccsen végig jól teljesítő, hat gólig jutó Hári Levente balszélsőnket kértük, hogy röviden értékelje a mérkőzést.

„Úgy gondolom hogy 45 percig sikerült jól kezilabdáznunk, azonban utána sajnos rengeteg hiba következett, ami megpecsételte a sorsunkat.”

Fotó: Cseh Péter

K&H Liga 2. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – HSA NEKA 25:29 (15-13)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 10/33, Mojsilov M.(K) 0/5, Nourelden K., Grünfelder P., Szmetán P. 2, Hári L. 6., Preszter Á., Hornyák B., Kristóf M., Pintér B. 3, Szuharev L. 3, Szrnka L. 3, Bugyáki D. 4, Vetési B., Djukic B. 2, Draskovics G. 2
Vezetőedző: Éles József

HSA NEKA: Deményi X. (K)10/30, Mikler K. 0/3, Temesvári G., Kovács G. 2, Krakovszki Zs. 4, Sisa E. 4, Ludmán M. 4, Sztraka D. 2, Tárnoki M., Kovács T., Dely M. 3, Szűcs B., Gál D., Karai M. 2, Molnár R. 8, Tóth L.
Vezetőedző: Sótonyi László 

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor Istán 

Hétméteresek: 4/3, ill., 5/3

Kiállítások: 12 perc, ill., 10 perc 

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://fb.watch/mZe30PJ8vS/

Köszönjük szurkolóink támogatását!

Következő mérkőzésünket a CYEB Budakalász otthonában játszuk szeptember 16-án.
Kísérjetek el minket Budakalászra is, nagyon kell majd a biztatás, hogy elkezdjük a pontszerzést a bajnokságban.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!