A beépített rutin

Ahogy fogynak a fordulók a férfi kézilabda NB I-ben, úgy erősödik, izmosodik, forr a tudása a Veszprémi KKFT – nek. Ebben egyértelműen benne vannak azok az összecsapások is, amelyeken az esélytelen nyugalmával játszhattak a fiatalok. A vereségekből legalább annyi minden tanulható, mint a győzelmekből. Sőt, akár több is, hiszen az erősebb ellenfelektől, képzettebb, jobb játékosoktól sok minden elleshető és beépíthető a VKKFT játékába.

És már eddig is sok minden vissza jött, mert a nyári felkészülést is szándékosan úgy tervezte meg a szakvezető, hogy a rutinosabb, tapasztaltabb első osztályú riválisokkal mérje össze tudását az újonc. Hadd szokják pszichésen is a nyomást a kézilabdázók, hogy az esetleges súlyosabb arányú vereségeknél a folytatásban se roppanjanak össze a pályán a fiúk.

fotó: Cseh Péter

 Nos, ez az elképzelés abszolút bevált, hiszen a Telekom Veszprém két bajnokiján és a MOL Pick Szeged elleni Magyar Kupa elődöntőben kapott csak erősebb gyomrost az együttes. A többi megmérettetésen a vereséggel végződött találkozókon egyszer sem volt szégyellni valója Tombor Csaba vezetőedző tanítványainak.

Vasárnap a már említett erényekkel felvértezve, a némi rutint is beépítve veheti fel a küzdelmet a csapat Tatabányán. Nyáron már játszottak felkészülési mérkőzést ellenük, ahol Vladan Matics edző gárdája bizonyította, hogy valóban a harmadik legerősebb keret az övék. Hiszen a kevesebb lejátszott mérkőzéssel is uralják a két BL gárda mögött a dobogó harmadik fokát.

-Az a célunk, hogy Tatabányán is fejleszteni tudjuk a játékunkat – fogalmazta meg a legfontosabb célt a vasárnapi bajnokival kapcsolatban Tombor Csaba vezetőedző. – A pontversenyben nekünk nem a mostani ellenfelünk a riválisunk, hanem május 4-én a Dabas, hazai pályán. Ezúttal is az esélytelen nyugalmával játszhatunk. Persze szigorúan betartva azokat az elvárásokat, amivel eddigi sikereinket közösen elértük.

Valóban tény, hogy az egyik legnagyobb erénye a VKKFT-nek, hogy egyetlen összecsapást sem engedett el, ezzel vált egyre karakteresebbé a csapat, amely tartást adott a közösségnek. És ezzel voltaképpen elérte, hogy akár már öt fordulóval a vége előtt biztosíthatja a bent maradását az élvonalban a klub. Ami óriási fegyvertény az újonctól.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!