A Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 nyerte az újoncok csatáját

Vasárnap délután a DEVM Sportcsarnokban rendezték meg az NB I/B 5. fordulóját, ahol a második vonalba szintén újonnan feljutó Rákosmentét fogadták Kovács György vezetőedző tanítványai. 

Szép számú közönség látogatott ki az összecsapásra, a kezdő sípszóra megtelt a DEVM csarnok lelátója.

Vendég góllal indult indult a mérkőzés, de ez volt az utolsó momentuma a meccsnek, ahol fiataljaink kiadták a kezükből a vezetést. Sorozatban három gólt szerezve, azonnal magához ragadta a játék irányítását csapatunk (4-1). Ebből ugyan a rákosmentieknek még sikerült kiegyenlítenie, (9. perc 4-4), de ez is az utolsó ilyen alkalom volt a hatvan perc folyamán. A jól működő védekezés mellett, nagyszerű volt hálóőreink teljesítménye is. Nagy-Gáspár László sorra hárította a vendégek lövéseit, míg Kaiser Bálint a hétméteresnek parancsolt megálljt. Annak ellenére, hogy kettős emberhátrányban is volt csapatunk az első félidőben, sikerült egy hat gólos előnyre szert tenniük a fiúknak (22. perc 13-7). Szükségünk is volt erre, mert bár magabiztosan vezettünk, de az utolsó percek pontatlanságainak is köszönhetően, lefelezte hátrányát a vendég együttes (30. perc 14-11).

Fotó: Vehir.hu (Szalai Csaba)

Három hazai találat mellett, mindössze egy vendég gól esett a második etap első hat percében. Kezdtük visszaszerezni a felépített előnyünket (36. perc 17-12). Természetesen hibákból is akadt nálunk, ami főleg az eladott labdák számában mutatkozott meg. Ennek ellenére 3-4 gólos előnyünket sikerült tartani (45. perc 21-17). Pintér Benedek irányításával, – aki Majczánhoz hasonlóan egyaránt hét találatig jutott – egyre csak nőtt az előnyünk (54. perc 28-20). Mindenki, ahogy csak tudott igyekezett az utolsó percekig hozzátenni az eredményhez, nagyszerű csapatteljesítményt letéve a pályára. A jól működő védelem mellett újabb játékosok iratkoztak fel a gólszerzők listájára. Rubos és Szucsik is megszerezte első találatát, majd mindezt megfejelve Kaiser még védett egy parádésat a találkozó záró momentumaként (60. perc 30-22).

Köszönjük szurkolóink támogatását, akik végig biztatva fiatal csapatunkat, hozzásegítették őket az első győzelem, és az azzal járó két pont megszerzéséhez!

NB I/B 5. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – Rákosmente 30-22 (14-11)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: Nagy-Gáspár L. 5/10, Kaiser B. 11/28, Éles Zs., Preszter Á. 4, Farkas M. 3, Fercsik D. 2, Szucsik B. 1, Fazekas M. 4, Ruzsányi B., Pintér B. 7, Majczán D. 7, Rubos N. 1, Török-Vida Zs., Szatmári B. 1, Szatmári S., Ihász D.
Vezetőedző: Kovács György

Rákosmente: Misinszki L. (K) 1/12, Andorka G. (K) 10/29, Bak S. 1, Edényi K. 2, Nagy G., Varga L. 1, Bécsi Á., Fekete Á. 3, Házi B. 4, Fidel D., Bóka D., Török Á., Mándy T., Horváth Cs., Hrabák M. 5, Szamos M. 2
Vezetőedző: Őze Beáta

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2

Kiállítások: 4 perc, ill., 10 perc

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Képgaléria: vehir.hu

Következő mérkőzésünket szintén hazai pályán játszuk, ezúttal az ÓAM-Ózdi KC csapatát fogadjuk a DEVM Sportcsarnokban.

A mérkőzés időpontja: 2023.10. 08. 16:00

Várjuk kedves szurkolóinkat, a DEVM Sportcsarnokba, mert együtt könnyebb. A belépés ingyenes!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!