A FRANCIA CHAMBERY AZ ELLENFÉL AZ EURÓPA LIGÁBAN

Van abban valami szívmelengető, hogy Veszprémnek már két olyan férfi kézilabda csapata van, amelyek a nemzetközi kupában is pályára léphet! Ilyen senkinek nincs Magyarországon! Merthogy a Telekom Veszprém mellett Éles József klubja, a Fejér-B.Á.L. Veszprém is elindulhat az Európa Ligában a Magyar Kupában szerzett ezüstérme jogát.

Aki nézte a sorsolást, azonnal megkapta a választ, hogy ki lesz a páros csata ellenfele Konkoly Csaba vezetőedző együttesének. Ugyanis a francia Chambery után azonnal a Veszprém neve került elő a sorsolási gömbből.

Fotó: EHF

Voltaképpen Éles József ismét megkapta Fortunától, amit remélt.
– Így van, ajándékot és élményt is kaptunk a francia ellenféllel – ismerte el a korábbi kétszeres világválogatott kézilabdázó. – Voltaképpen egy többszörös Bajnokok Ligája részvevő, ismert, népszerű patinás klub ellen mérkőzhetünk, ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Ennek ellenére örülök, hogy a Chambery-t kaptuk, mert imádom a francia kézilabdát, szerettem játszani is ellenük, mindig nemes, nagy ellenfélnek számítottak. A mi fiaink most majd megtapasztalhatják az igazi kupa hangulatot, amely fantasztikus élményt jelenthet nekik az oda-visszavágós kieséses partyban. Az a célunk, hogy minél jobban megnehezítsük riválisunk tovább jutását.
Éles József jelezte, hogy a visszavágót az arénában rendezik.

A veszprémi együttes éppen a Budakalász elleni szombati bajnokira készül, amelyet legyőztek a Magyar Kupa elődöntőjében, amivel biztossá vált az EL-ben való indulás.

Fotó: Cseh Péter

A csapat mestere is elmondta véleményét a sorsolásról.
– A világ élvonalához tartozó francia bajnokságból kaptunk ellenfelet, akik ellen megtiszteltetés lesz játszani – fogalmazott sommásan Konkoly Csaba vezetőedző. – Az a feladatunk, hogy a legutóbb bajnokságban ötödik helyen végzett Chambery ellen tisztességesen felkészüljünk és amennyire csak tudjuk megnehezítsük a továbbjutásukat. Biztosan nagy élmény lesz a fiúknak, fiatal csapatunknak egy ilyen rangos kupában részt venni.

A Fradi a román Steaua Bukaresttel küzdhet meg a továbbjutásért. A bajnoki bronzérmes Balatonfüred automatikusan a csoportkörben játszhat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!