A  jó első félidő ellenére pont nélkül távoztunk Boglárról

A K&H Férfi Kézilabda Liga 15. fordulójában a HSA NEKA otthonában léptünk pályára szombaton. Szerettünk volna pontokkal távozni a Balaton-partiaktól, amire 45 percig meg is volt minden esélyünk

Fotó: Tompos Gábor

Hazai góllal indult a mérkőzés, de csapatkapitányunk Kristóf Mátyás révén rögtön kiegyenlítettünk, majd Draskovics is bevette Demény kapuját (4. perc 2-2).  Ezek után percekig nem született gól egyik fél részéről sem. Míg Gödör Bence egymás után védte az ellenfél lövéseit, a támadás befejezésekbe belehibáztunk. A 11. percben Hári Levente törte meg gólcsendünket, aki  büntetőből volt eredményes, majd Szuharev bombájával a vezetést is átvettük (13. perc 3-4). Itt megtorpantunk, és egy 3-0-s sorozattal ismét a hazaiaknál volt az előny, amit Szrnka gólja után, most egy 2-0-val tovább is növeltek (17. perc 8-5). Jött is Danyi Gábor időkérése. 

A sérüléséből visszatérő, és szinte hibátlanul játszó Draskovics Gellért duplájával tapadtunk a hazaiakra, majd ezt ismételte meg Grünfelder Péter, aki szintén duplázott, így egyre zárkóztunk fel. Preszter góljával sikerül egálra hozni az állást (24. perc 10-10). A félidei hajrában előbb Gödör védte Sztraka hetesét, majd Hári értékesített újabb két büntetőt. Draskovics is ismételte önmagát, újabb két lövése volt eredményes. Kapusunk az utolsó másodpercben még bemutatott egy bravúrt, Szűcs lövése előtt húzta le a rolót. Két gólos előnnyel mehettünk pihenőre (30. perc 14-16).

Fotó: Tompos Gábor

A szünet után mi kezdtünk jobban. Két gólunkra sem érkezett válasz, valamint Gödör is folytatva remek teljesítményét, védte az első hazai próbálkozást (34. perc 12-16). Igyekeztünk a hét a hat elleni játékkal meglepni az ellenfelet, de egy üres kapus gólt követően megkezdte vendéglátónk a felzárkózást. A szintén jól játszó Szrnka és az ezúttal akcióból betaláló Hári révén az utolsó 15. perchez közelítve őriztük minimális előnyünket (44. perc 21-22). A következő hat perc eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Ami hiba csak előfordulhat, azt sajnos elkövettük. Az ellenfél kapusa, Mikler Krisztián sorra védte a lövéseinket. Támadásaink pontatlanná váltak, labdát adtunk el, miközben ötöt lőtt nekünk az akadémista csapat (52. perc 26-22) Gödört Balogh váltotta a kapuban, akinek a védéseivel az utolsó pillanatokban még visszatért a remény a pontszerzésre. Újabb Szrnka góllal az 57. percre pedig lefeleztük a hátrányunkat (57. perc 28-26). Egy 3-0-s sorozat a hazaiaktól azonban végleg eldöntötte a mérkőzés és a két pont sorsát (60. perc 31-27).

A mérkőzés után balátlövőnket, Draskovics Gellértet kérdeztük, aki remek játékkal és 7 góllal tért vissza sérüléséből

– Nehéz mérkőzésre számítottunk a Neka ellen. Jól kezdtük a meccset, de sajnos a lendület csak 45 percig tartott ki. Ezen dolgozunk, hogy az utolsó kritikus percekben is tudjunk fókuszálni. Megyünk tovább és a következő célra összpontosítunk.

K&H Liga 15. forduló, HSA NEKA – Fejér-B.Á.L. Veszprém 31-27 (14-16)

HSA NEKA: Deményi X. (K) 6/19, Mikler K. (K)  9/23, Krakovszki Zs., Ludmán M. 4, Sztraka D. 6,, Tárnoki M., Kovács T. 2, Dely M. 4, Szűcs B. 1, Csányi D., Gál D., Nagy Á. 1, Karai M. 5, Molnár R. 2, Tóth L. 6
Vezetőedző: Sótonyi László

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T.(K) 4/12, Gödör B. (K) 11/32, Nourelden K., Grünfelder P. 2, Hári L. 4, Preszter Á.1, Tarabochia M. 5, Hornyák B., Kristóf M. 2, Szuharev L. 1, Szrnka L. 5, Bugyáki D., Vetési B., Djukic B., Draskovics G. 7
Vezetőedző: Danyi Gábor

Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Hétméteresek: 5/7, ill., 3/4

Kiállítások: 2 perc, ill., 10 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/share/v/BjFi9mJ2aTx5dhtQ/

Következő mérkőzésünkön a CYEB-Budakalász csapatát fogadjuk a Március 15. úti Sportcsarnokban.
A találkozó időpontja: 2024. február 17. | 18:00 

Galéria

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!