A kapkodás ára

A Balatonfüred megérdemelte a megyei rangadón a hét gólos, (31-38) sikert a Veszprémi KKFT ellen. Győzött a rutin, a nagyobb játékerő, a testtömeg index és a magasság különbség. És pont. Nem is kellene ezt tovább magyarázni, értékelni. Hiszen a tópartiak jóval több, mint egy évtizede játszanak az NB I-ben, a „gyerekek” viszont még csak újoncok, tapasztalatokat gyűjtögetve. Kicsit unalmas lehet már ezt emlegetni a vesztes mérkőzések után, a győzteseket pedig nem erre hivatkozva büszkélkedni. A tanulásban is a részletekben rejlik az ördög, vagy a különbség.

fotó: Cseh Péter

A fürediek türelmesen kivárták, amíg meginthették az első félidő végén még vezetni tudó hazaiakat. Ez húsz-húsznál történt, amikor, mint a profi bokszoló a fürediek  „megütötték” a VKKFT-t, ami megfogta a srácokat. De azonnal törleszteni akartak és a kapkodásnak újabb pofonok voltak a következményei, amelyek újabb tóparti gólokat eredményeztek. Így alakulhatott ki a viszonylag fölényes, megérdemelt vendég siker. A vendégeknél Szöllősi 11, Topic 9 gólja további kérdéseket vethet fel. Összességében a 38 kapott találat pedig nagyon soknak tűnik, hiszen eddig csak a Csurgó (39) és a Telekom (36) dobott harminc fölött a „kis Veszprémnek”.

És nincs megállás. Szerdán már a bronzérem várományos, nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező Tatabánya játszik az Arénában. Igaz, Vladan Matics mester együttese is csak nyögvenyelősen nyert Cegléden 24-23-ra.

Közeledik a bajnokság vége. Fogynak a meccsek, vele az erő, a koncentráció, a pontosság és az eredményesség is. Kopik a gyorsasági állóképesség és az erőnlét is, és ez mindenkire vonatkozik. Tombor Csaba edző csapatára is. Nincs ebben semmi különleges…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!