A küzdésre ezúttal sem lehetett panasz

Az NB I 23. fordulójában a Mol Tatabánya KC csapatát fogadtuk szombaton

Nem készültünk könnyű mérkőzésre a bronzéremért küzdő bányász csapat ellen, akiknek a két pont megszerzése létfontosságú volt ebben a harcban, de szerettük volna megnehezíteni a dolgukat.

A vendégek labdavesztése után Draskovics Gellért szerezte meg a meccs első gólját. Balátlövőnk vezérletével és Mojsilov Milos védései mellett három gólos előnybe kerültünk (6. perc 5-2). Igyekeztek a kékek felzárkózni, de Preszter Ákos és Pulay Gábor találata ezt megakadályozta (11. perc 8-6). Ebben az időben úgy harcoltunk, ahogy azt Danyi Gábor a mérkőzés előtt kérte a csapattól.

Fotó: Cseh Péter

Ezután azonban egy 180 fokos fordulat állt be a játékunkba. Nem találtuk a megoldást hosszú percekig. Nagyon sokat hibáztunk, labdákat adtunk el. Ha el is jutottunk a kapuig, vagy elrontottuk lövéseinket, vagy a parádézó Bartucz László védte azokat. 17 percig maradtunk eredménytelenek, miközben hibáinkat könyörtelenül kihasználta a dobogóra pályázó Tigrisek (28. perc 9-17). Tarabochia Marko törte meg a gólcsendünket, de ez pillanatra kozmetikázott csak az álláson. Újabb két tatabányai gólt követően jött is a vendégszurkolók rászámolása (29. perc 9-19). Ezt Preszter Ákos gólja némította, aki nem sokkal a félidőt jelző sípszó előtt, tíz alá csökkentette a hátrányunkat (30. perc 10-19).

A mérkőzés legjobbjának választott Preszter Ákos (fotó: Cseh Péter)

A szünet után összekaptuk magunkat, szélsőink, Preszter Ákos és a sérüléssel bajlódó Hári Levente hibátlanul használta ki mindkét helyzetét (34. perc 14-20). Jól szállt be a mérkőzésbe Gödör Bence, aki a kapuban Mojsilov Milost váltotta, és rögtön Ancsin majd Enomoto lövésének is megálljt parancsolt.  A 38. percben balszélsőnk ezúttal büntetőt értékesített, mellyel lefeleződőtt a bányászok első félidei tíz gólos előnye (38. perc 16-21).

Fotó: Cseh Péter

Most is jöttek sajnos a szokásos hibák és rontások. Kétszer egymás után 3-0-s sorozatot produkáltak a vendégek, miközben mi csak egy Draskovics találatnak örülhettünk. 
Újabb lehetőséget kaptak a tatabányai szimpatizánsok a rászámolásra (44. perc 17-27).
Ebben a hangulatban sem adtuk fel, minden dicséretet megérdemel a csapat, egy 4-0-s szériával újra felvettük a kesztyűt a pályán lévő túlerővel szemben (48. perc 21-27).
Szinte hibátlanul játszottunk, Fazekas Máté és Szrnka Levente két-két góljával újra öt lett közte (56. perc 27-32).

Kicsit belefáradtunk a végén a nagyobb játékerőt képviselő ellenfél elleni harcba, de becsülettel küzdöttünk az utolsó pillanatig. Végül Fazekas-Pergel gólváltása zárta le az összecsapást (60. perc 28-35).

A mérkőzést követően az öt gólig jutó balszélsőnk, Hári Levente osztotta meg velünk gondolatait

Az elején úgy gondolom jól tartottuk magunkat, aztán kijött a két csapat közti különbség. Dolgozunk tovább, hogy minél kevesebb hibával játszunk és koncentrálunk az utolsó három fordulóra, mivel szeretnénk még meccset nyerni! Személy szerint boldog voltam, hogy ismét pályára léphettem a sérülésem után és újra a csapattal lehettem!

Fotó: Cseh Péter

NB I 23. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – Mol  Tatabánya KC 28-35 (10-19)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Mojsilov M. (K) 5/22, Gödör B. (K) 5/21, Nourelden K., Grünfelder P. 1, Hári L. 5, Preszter Á. 5, Farkas M., Pulay G. 3, Tarabochia M. 3, Kristóf M. 1, Fazekas M. 3, Szuharev L., Szrnka L. 3, Vetési B., Draskovics G. 4
Vezetőedző: Danyi Gábor

Mol Tatabánya KC: Székely M. (K) 3/12, Bartucz L. (K) 10/29, Maras M., Juhász Á., Peric J. 3, Topic P. 1, Yadegari D., Ugalde C. 7, Pergel A. 5, Vilovski U., Rodriguez A. 4, Ancsin G. 5, Enomoto Y. 4, Vajda H. 2, Krakovszki B. 3
Vezetőedző: Djukic Dragan

Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Hétméteresek: 2/4, ill., 5/5
Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/share/v/o5zyuB3hgoHAR3SU/

Következő mérkőzésünkön a bentmaradásért még küzdő PLER-Budapest otthonában lépünk pályára.
A találkozó időpontja: 2024. május 4., szombat | 18:00

Bravúros döntetlen a Veszprém-Veszprém összecsapáson

Fotó: Juhász Laura

Az NB I/B 27. fordulójában, a bajnokság második helyén álló Veszprém Handball Academy U21 vendégeként léptek pályára fiataljaink péntek este

A városi rivális csapat ellen jól is kezdtek Éles József tanítványai, már az első percekben átvették az irányítást (2. perc 1-3). Először a 7. perc végén egyenlített ki az esélyesebb csapat, de a remekül játszó Gulyás Máté büntetőjével visszavették a fiúk az előnyt (8. perc 5-6).

Fotó: Juhász Laura

A kapusok pillanatai következtek, Kaiser Bálint is egymás után hárított, percekig nem is esett gól egyik térfélen sem, amit Török-Vida Zsombor tört meg (14. perc 5-7). A 22. percben hálóőrünk üres kapus góllal fejelte meg eddigi teljesítményét (22. perc 8-9). Kiegyenlíteni a félidő végéig nem tudtak az akadémisták, ráadásul az utolsó fél percben két darab 2 percet is kaptak, amik büntetőt vontak maguk után. Ezeket Gulyás Máté hibátlanul értékesítette is (30. perc 11-14).

A második félidőt is jól folytatták a fiúk. Szucsik Benedek és Fercsik Dániel egyaránt duplázott, tartották a felépített előnyt (38. perc 14-18). Ruzsányi Bence két góljának is köszönhetően ez sikerült az utolsó bő negyed óráig (44. perc 17-21).

Itt a hazaiak mestere időt kért, amiből jól jött ki az ellenfél. Az élvonalban is jeleskedő Barna hétméteresét hárította a büntetőre beálló László Armand, de utána hét perces gólcsend állt be csapatunknál, egyre csökkent az előny (51. perc 20-21). Újabb Török-Vida gól esett, de a véghajrában a hibák száma gyarapodott. Át is vették a vezetést a hazaiak (58. perc 23-22). A küzdésre nem lehetett panasz. Az 59. percben Majczán Dávid góljával sikerült az egyenlítés, Kaiser pedig a legjobb pillanatban mutatott be egy újabb nagy védést. Ezzel a bravúrt jelentő döntetlennel ért véget a találkozó (60. perc 23-23).

NB I/B 27. forduló, Veszprém Handball Academy U21 – Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 23-23 (11-14)

Veszprém Handball Academy U21: Tóth M. (K) 4/5, Győri N. (K), Reidmár D. (K) 6/26, Jajic D. 2, Czabula H., Füri F., Szabó T. 1, Hoffman B., Apró B., Végh B., Bőti D. 4, Balogh B. 1, Bene Zsombor S. 3, Viski J. 1, Barna János D. 11, Sisa Rajmond M.
Vezetőedző: Dankovic Dinko

Fejér-B.Á.L. Veszprém: László A. (K) 1/3, Kaiser B. (K) 11/32, Fink Radó Z., Szatmári B. 1, Fercsik D. 2, Gulyás Máté B. 5, Pintér K., Szucsik B. 2, Ruzsányi Balázs B. 3, Poharánszki I., Balogh Norbert B., Majczán D.2, Patonai B., Rubos N., Török-Vida Zs. 6, Szabadi Zs.
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Csányi Tibor, Tóth Dávid
Hétméteresek: 4/5, ill., 3/3
Kiállítások: 10 perc., ill. 0 perc

A következő mérkőzésen a KK Ajka KFT csapatát fogadják fiataljaink a DEVM Sportcsarnokban.

A találkozó időpontja: 2024. május 5., vasárnap | 16:00

Támogassátok csapatainkat a következő fordulóban is! Hajrá, Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!