A mérleg nyelve meccs

Nagyon különleges összecsapás lesz a vasárnap délutáni (18 óra) Fejér-B.Á.L. Veszprém – Tatabánya a kézilabda NB I hajrájában. A tét kísértetiesen hasonló, mint a Magyar Kupában volt. A hazaiaknak semmi veszíteni valója nincs. Annál inkább a vendégeknek. Éles József együttese ugyanis már kiharcolta a bent maradást. Dragan Djukic mester csapata előtt viszont megnyílt a lehetőség, hogy pontszámban beérje a Balatonfüredet a 3. helyen. Ancsin Gáborék ebben az idényben a pince mélyéről indultak és kapaszkodtak egyre feljebb a tabellán. Óriási bravúr lenne, ha a végén az ő nyakukba kerülne a bronzmedál.

Ezért a mostani ütközet egy felszabadultan, nyugodtan kézilabdázó Veszprém és a győzelmi kényszer alatt játszó “Bányász” csatája lesz. Ráadásul azzal a tudattal a fejekben, hogy ősszel döntetlen játszottak Fazekas Gergőék idegenben és a kupában alaposan megverték a Tatabányát Hári Leventéék és jutottak a legjobb négy közé az esélyesebb gárdát megelőzve.

fotó: Cseh Péter

Így Vajda Hubáék akár két csapat sorsát is befolyásolhatják győzelmükkel, de vereségükkel is. Újabb meglepetést okozva szinte biztosan elvennék a bronzérem esélyét Zdolik Bencééktől. Vereséggel viszont a Füredet hoznák kellemetlen helyzetbe Bugyáki Dávidék.

Ezért is lehet rendkívül érdekes meccs, hiszen több “szereplős” a lap leosztás ezen az egyetlen mérkőzésen. Az Éles-fiúk a mérleg nyelve lehetnek, mások további sorsát befolyásolva. Mert ezt a derbit nem csak a Balaton-partján figyelik majd árgus szemekkel, de a Fradinál is, mert még a zöld-fehérek farvízen még szintén becsúszhatnak a harmadik helyre az utolsó fordulóban…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!