A neheze még hátra van

Történelmi sikert aratott Éles József klubja azzal, hogy ezüstérmet nyert a férfi kézilabda Magyar Kupában. Klubtulajdonosként és vezetőedzőként kértük egy gyors értékelésre.

  – Amikor legyőztük a Tatabányát és a sorsolásnál kiderült, hogy a két nagy csapat egymás ellen játssza az egyik elődöntőt, felcsillant a remény az éremszerzésre, mert úgy gondoltuk, hogy a Budakalász szoros, nagy csatában legyőzhető – mondta Éles József az edző. – Más formában erre sanszunk sem lehetett volna, hiszen a Pick Szeged és a Telekom Veszprém teljesen más kategóriát képvisel ebben a játékban.

fotó: Cseh Péter

 Éles József elmondta azt is, hogy a Kalász elleni elődöntős siker egyértelmű volt, az első negyed órát leszámítva. Utána meggyőző kézilabdával sikerült kiharcolni a továbbjutást a jó játékerőt képviselő Pest-megyeiek ellen.

  A döntőben elszenvedett súlyos, huszonhárom gólos vereségről szintén elmondta a véleményét az edzőként ugyancsak első ezüstmedálját nyerő szakvezető.

 – Az elődöntő minden erőnket lemerítette, nekünk nincs két azonos képességű sorunk, elsősorban ezért szenvedtünk ilyen nagyarányú vereséget – értékelt Éles József. A Telekom Veszprém egy teljesen más dimenzióban játssza ezt a sportágat. Ráadásul nem lazsálhatták el a finálét. Tartani kellett a ritmust, a dinamizmust, gyorsaságot, keménységet, mert a hétvégén már újabb Szeged elleni összecsapás vár rájuk, ezúttal a bajnokságban. Ami még most nem dönt semmiről. De a presztízs is rengeteget számít a kettőjük bajnoki döntője előtt. És itt van nekik az Aalborg elleni BL ütközet is a Final Fourba jutásért. Ezért átgázoltak rajtunk. Gondolom, tudat alatt a játékosaink  a biztos ezüstérem tudatában már nem voltak annyira tüzesek, mint az első összecsapáson. Óriási siker ez a fiúknak is. Csak gratulálni tudok nekik. A Telekomnak pedig a 29. kupa sikerhez.

A Fejér – B.Á.L. Veszprém bravúros második helyezése, nemzetközi kupában való indulási jogot is jelent. Vajon vállalja-e a megmérettetést az eddig csak magyarokkal szereplő klub?

fotó: Cseh Péter

– Egyelőre még nem foglalkozunk ezzel, mert nincs itt az ideje – mondta a klubtulajdonos. – Amíg nem biztos továbbra is az NB I-es tagságunk, addig nincs miről beszélni. A kupa ezüst is csak akkor igazi érték, ha a következő szezont is az élvonalban kezdhetjük. További pontokat kell szereznünk, hogy ez így legyen, ami nehéz lesz a hátralévő fordulókban. Nagyon nehéz a sorsolásunk. De nem kerülöm ki a kérdést. Mindenképpen szeretnénk indulni az Európa-ligában, mert ezt megígértem a srácoknak és ők teljesítették ennek az elvárásait. Előbb maradjunk az NB I-ben. Utána nézzük meg az indulás feltételeit. Jelenleg ez a sorrend.

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!