A Pécs kiütésével már második a Veszprémi KSE!

A tabella második helyére ugrott Zsigmond György csapata, amely zsinórban harmadik győzelmét aratta a tavaszi szezonban a férfi kézilabda NB I/B-ben.
A két csapat szeptemberi találkozójából ítélve szoros mérkőzésre lehetett számítani, akkor az utolsó másodpercben lőtt találattal tartotta Veszprémben a pontokat az NB I/B újonca, a VKSE. Ezúttal azonban jóval kevesebb izgalmat hozott a találkozó, Pásztor Istvánék magabiztos győzelmet arattak. A bakonyiak győzelmüknek köszönhetően a tabella második helyére ugrottak, hátrányuk mindössze három pont az éllovas Budakalásszal szemben.

– Magabiztos győzelmet arattunk. Az első félidőben is megvolt a lehetőségünk a nagyobb előny kiharcolására, de a vendégek kapusa rendkívül jó teljesítményt nyújtott. A szünetben átbeszéltük a helyzeteink kihasználását, s folyamatosan növeltük előnyünket. A csapat védekezését és a kapusteljesítményt emelem ki – fogalmazott Zsigmond György.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 16. forduló:
Pécsi VSE–Veszprémi KSE 16:24 (7:9)
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok. Vezette: Asztalos, Bárkányi.
Veszprémi gólszerzők: Márton 5, Tombor 5 (2), Szobol 4, Patkós, Lelkes 3-3, Pásztor, Kovács Gy. 2-2.
Hétméteresek: 3/1 ill. 4/2.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.


A liga másik veszprémi csapata, az 12. helyen álló MKB Veszprém U23 az ötödik Győrt fogadta szombaton a Március 15. utcai sportcsarnokban. Éles József tanítványai a szünetre kétgólos vezetést harcoltak ki, végül azonban be kellett érniük egy ponttal.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!