A Pick Szegedtől igazolt Éles József klubja

Jó a kapcsolat a Pick Szeged és Éles József klubja, a Fejér-B.Á.L. Veszprém között.

Már többször előfordult, hogy oda-vissza kölcsönben szerepeltek játékosok a rivális csapatban, hogy folyamatosan biztosítsák a játéklehetőséget a fiataloknak. A mostani villám igazolásnak is van előzménye, aztán felgyorsultak az események, amit a kényszer is szült.

-Ez pontosan így van – ismerte el Éles József ügyvezető-klubtulajdonos. A Pick Szeged – Balatonfüred bajnoki után megállapodtunk a Tisza-partiakkal, hogy a jövő nyártól nálunk kézilabdázik tovább Ludmán Marcell. – Folytatva a hagyományokat, hogy nálunk továbbra is fiatal, magyar játékosok kapnak bizonyítási lehetőséget. Úgy gondoltuk, hogy a balátlövő-irányító hasznos tagja lehet együttesünknek. Nem csak egy jó játékost, de egy intelligens embert ismerhettünk meg benne, aki a Testnevelési Egyetemen levelezőn végzi a tanulmányait.

De közben váratlan események történtek klubunknál. Van három, tartósan sérült kézilabdázónk, akiknek visszatérése most még bizonytalan, és hogy mikor játszhatnak újra. Azzal, hogy bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe, feltétlen igazolnunk kellett. A szegediek megértőek voltak és most kölcsönben elengedték a Marcit. Úgyhogy az utánpótlás válogatottból már hozzánk érkezik.

Köszönet Kárpáti Krisztiánnak, és a szegedi klubvezetőségnek a megértő, segítő együttműködésért. A “kékektől” érkező fiatalembert is meglepték az események.

-A Chambéry elleni diadal után küldtem egy gratuláló üzenetet Éles Józsefnek, aki szinte azonnal hívott, hogy “már most jönnöd kell, nem csak nyáron” – emlékezett vissza a történésekre Ludmán Marcell. – Ahogy mindig, ezúttal is egyeztettem a szüleimmel és az edzőmmel, így hoztuk meg közösen a döntést, hogy megyek Veszprémbe. Hatalmas lehetőséget kaptam, hiszen folyamatosan játszhatok az NB I-ben, a Magyar és Liga Kupa küzdelmeiben és persze az Európa-liga meccsein is.

Az élvonalbeli összecsapások hangulatát már nagyon fiatalon, igaz csak ritkán, de megtapasztalhattam Horváth Attila edző Fradijában és Juan Carlos Pastor mester Szegedjében is. Ez most egy teljesen más kihívás lesz. De bevallom nem lesz teljesen új a veszprémi érzés. A Veszprém új játékosa ugyanis elmondta, hogy gyerekként többször edzőtáborozott az Éles Kézisuliban.

A Honvéd neveltje, aki két évet, 14 és 16 éves kora között Balatonfüreden is játszott, már akkor remekül érezte magát az ÉKI-ben. Mostantól viszont már “élesben” szerepelhet a felnőttek mezőnyében….

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!