A Szeged állta utunkat a Magyar Kupa menetelésben

A Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzésén léptünk pályára csütörtök este a Pick Arénában

Utánpótlás fiataljainkkal kiegészülve, a végső győzelemre is esélyes BL résztvevő csapat ellen igyekeztünk felvenni a küzdelmet.

Bodó góljával indult a mérkőzés, de Molnár és Szatmári két találatával rögtön át is vettük a vezetést. A remekül helyt álló utánpótlás játékosaink percei voltak ezek, Preszter is megszerezte első gólját (4. perc 2-4). Hamar kiütközött azonban a hazaiak fölénye, kihasználva hibáinkat sorozatban hat gólt szereztek (10. perc 8-4). Percekig tartó gólcsendünket Éles Zsombor góljai törték meg, aki háromszor is betalált Mikler kapujába. Egy hazai találatot követően, ezt ismételt meg Gál, aki nem először bizonyítva harciasságát szintén háromszor köszönt be a hazaiaknak (20. perc 13-10).
A félidő utolsó tíz percében tartottuk a lépést nagynevű ellenfelünkkel szemben, melyben fiataljainknak is nagy szerepe volt. Előbb Kaiser védte Frimmel büntetőjét, majd Fercsik egy és Seregi két góllal rögtön bizonyította is ezt. Fiatal kapusunk az utolsó percben ráadásul Sostaric lövését is hárította (30. perc 19-16).

Fercsik Dániel (fotó: Cseh Péter)

A második játékrész három hazai találattal indult, Machac, egy újabb Éles Zsombor és az első gólját szerző Csizmadia találataival igyekeztünk tartani magunkat (36. perc 23-19). A minden szempontból főlénnyel bíró és teljes kerettel felálló szegediek kezdték megmutatni oroszlánkarmaikat, egy 6-0-ás sorozattal percek alatt tízre növelték előnyüket (43. perc 29-19). Fercsik újabb vagány gólja törte meg a hazai gólzáport. Mindent megtettünk az utolsó negyed órában is, a szorosabb végeredmény érdekében. Mutatja ezt irányítónk Vetési bátor játéka, aki a nagy különbség ellenére, ezekben a percekben lőtt három gólt. Hátrányunkat csökkenteni azonban nem sikerült, a jóval esélyesebb ellenféllel szemben. Ezúttal a negyeddöntő jelentette a végállomást a Magyar Kupában (60. perc 41-28).

Fotó: Cseh Péter

A gólok mellett számos szép passz, remek védekezés is jellemezte a játékunkat. Igazi csapatmunkát produkáltak a srácaink. Szintén fiatal tehetségünk, Rubos Norbi sem fogja egyhamar elfelejteni, hogy bravúrosan mattolta a tőle jó pár fejjel magasabb, Bodó Ricsi lövését. De erre a csapat is emlékeztetni fogja egy darabig, az biztos. Méltán lehetünk büszkék a csapatunkra! A munka pedig folytatódik tovább.

A mérkőzés után egyik fiatal játékosunkat, Preszter Ákost kérdeztük, aki felnőtt csapatunkban első góljait szerezte nagynevű ellenféllel szemben:

„Büszke vagyok a csapatra, mivel tisztességesen helytálltunk. Látszott a többi felnőtt játékos hiánya, de hétvégén egy fontos mérkőzést játszunk, ahonnan győzelemmel szeretnénk lejönni a pályáról. Jó érzés volt a Szeged ellen pályára lépni, és sikerült gólt is szereznem. Köszönöm Csabának a lehetőséget. Sajnos nem jutottunk be a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé, de menetelünk tovább.”

Preszter Ákos

Magyar Kupa, negyeddöntő: OTP Bank-Pick Szeged – Fejér-B.Á.L.-Veszprém 41-28 ( 19-16)

OTP Bank-Pick Szeged: Mikler R. (K) 5/19, Alilovic M. 5/17, Tonnesen K. 2, Stepancic L. 3, Bodó R. 3, Martina S. 1, Radivojevic B. 7, Szita Z. 3, Sostaric M.1, Frimmel.S. 5, Radvánszki Zs.2, Garciandia A. 3, Bombac D. 2, Rosta M. 2, Mackovsek B. 4, Blonz A. 3
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Fejér-B.Á.L.Veszprém:  Balogh T. (K) 5/30, Kaiser B. 4/20, Csizmadia L. 1, Éles Zs. 4, Machac S. 2, Preszter Á. 2, Fercsik D. 4, Molnár B. 1, Seregi M. 2, Szrnka L., Rubos N., Bugyáki D., Vetési B. 3, Gál D. 6,  Szatmári B. 3
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Ónodi Erika, Őri Erika

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 1/0

Sajtótájékoztató: https://fb.watch/jjTUGViord/

Következő mérkőzésünkön szombat este Abonyban a Dabas ellen lépünk pályára, a magyar bajnokságban.
Időpont: 2022.03.18. 18:00
OBO Aréna, Dabas, Iskola utca 5.

Kísérjetek el minket minél többen!

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!