A szezon első idegenbeli győzelmét aratta U21-es csapatunk

U21-es csapatunk a DEAC vendégeként lépett pályára szombat este az NB I/B 23. fordulójában. 

Az őszi, sikerrel megvívott mérkőzés után természetesen győzelmi célokkal érkeztek Éles József tanítványai az egyetemi csapathoz.

Jól is kezdék fiataljaink a találkozót. Kaiser Bálint védése után Fercsik Dániel szerezte az első gólt. Éles Zsombor és Rubos Norbert révén pedig két gólos lett az előny (4. perc 1-3).

Itt a mérkőzést beárnyékolta a hazaiak játékosának, Hegedűs Patriknak súlyos sérülése, aki Achiiles-ín szakadást szenvedett. Neki ezúttal is mihamarabbi teljes felépülést kívánunk! 

Hullámzó volt a meccs folytatása. A DEAC visszavette a vezetést kapusuknak köszönhetően, aki több bravúrt is bemutatott (9. perc 5-3). Ez megrázta a csapatot, egy 4-0-s sorozattal a 14. percben ismét a fiataloknál volt az előny, ami újabb Éles gól után kettő lett (17. perc 6-8). Jött is a hazaiak időkérése, de hiába igyekezett a hazai csapat felzárkózni, nagyon szép megoldásokkal jöttek elő fiaink. Jól használták ki az ellenfél hibáit, amiből Pintér Koppány szerzett üres kapus gólt (29. perc 10-13)

A debreceniek sem akarták feladni, a szünetig  még egyet faragtak a hátrányukon (30. perc 12-14).

A második játékrész elején Török-Vida találata növelt az előnyükön. A DEAC előbb labdaeladásunkból, majd büntetőből szerzett gyorsan két gólt, de ugyanezt megtette Éles is, aki szintén egymás után kétszer volt eredményes (39. perc 15-17).

A csapat lendületét az sem törte meg, hogy a 42. percben már a hatodik kiállítást fújták be ellenük. Fercsik emberhátrányban lőtt gólját követően, Török-Vida zörgette meg a hazaiak hálóját. Majd Gulyás Máté előbb akcióból, utána büntetőből is betalált, négyre nőtt a csapat előnye (47. perc 18-22).

Fotó: Juhász Laura

A nagy küzdelemben került egy kis porszem a gépezetbe, előjöttek a hibák és egy 4-0-s sorozattal kiegyenlített a hazai gárda (53. perc 22-22). Itt rákapcsolt a csapat, a tudásuk javát tették le a pályára a fiúk. Az utolsó hat percben mindössze egy gólt engedtek a vendéglátóknak, miközben ötöt is szereztek. 

Kellett ehhez László Armand is, aki ahogy a szegediek ellen, most is remekül szállt be. A fiatal hálóőr előbb hétméterest hárított, majd újabb bravúros védéssel rukkolt elő. 

Végig nagyszerűen küzdve, a szezon első idegenbeli győzelmével, és az érte járó két ponttal hagyhatták el a pályát fiataljaink (60. perc 23-27).

Az öröm pillanatai

/Fotók: Juhász Laura/

NB I/B 23. forduló, DEAC – Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 23-27 (12-14)

DEAC: Maródi Á. (K) 8/24, Boros T. (K) 3/12, Hornyák Z., Fülöp G., Hegedűs P., Kiss B., Illés T. 6, Almásy R. 1, Szolnoki L., Kiss A., Pethő Á. 7, Kerezsi Á. 2, Dobos B., Király M., István P. 7
Vezetőedző: Medgyessy Sándor

Fejér-B.Á.L. Veszprém: László A. (K) 2/2, Kaiser B. (K) 8/29, Éles Zs. 6, Fercsik D. 5, Gulyás M. 4, Szucsik B., Patonai B. 1, Poharánszki I., Rubos N. 1, Török-Vida Zs. 4, Fink Radó Z. 1, Pintér K. 3, Ruzsányi B., Majczán D.
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Budai-Bock Krisztián László, Wenzel Tamás

Hétméteresek: 3/7, ill., 3/4

Kiállítások: 6 perc., ill., 12 perc

Következő mérkőzésükön fiataljaink hazai pályán fogadják az NB I/B bajnokság jelenlegi dobogósát, a Szigetszentmiklósi KSK csapatát.

A találkozó időpontja: 2024. április 5., péntek | 18:00

Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!