Az élmény nem elvehető a fiúktól

Csapat még nem bánt el ilyen “csúnyán” céget működtető ügyvezetővel, amivel mázsás gazdasági és szakmai terhet is akasztott a nyakába az Európa-liga csoportkörébe jutással – provokálom Éles József klubtulajdonost, aki nem hazudtoltja meg magát, és mosolyogva válaszol.
-Ezt csak azt gondolhatja így, aki nem ismer igazán, csalódtam benned is – szúrt vissza, ahogy szokott. – Én ugyanis mindig, mindenhol, mindenben győzni szeretek. Ezért a srácok valóban nehéz, de édes terhet raktak ránk. De nyertek, tovább jutottak és ez a lényeg. Nincs ennél fontosabb az én megközelítésemben.

Fotó: Cseh Péter

-Ezt a mérkőzés másnapjának reggelén, kutya sétáltatás után is egyértelművé tette, hiszen újra nézte a Chambéry elleni történelmi, hat gólos, igazi katarzist okozó összecsapást.
-Ez így van és újra tapsoltam, kiabáltam, örültem minden gólnak, a továbbjutásnak, ahogy előtte nap tettem az Arénában “élőben”. Ilyen vagyok, nem változom, ezen a téren biztosan nem.
-Akkor most, hogyan tovább, mert nem egyszerű a helyzet, szakmailag és gazdaságilag sem.
-Nem bizony, de igyekszünk megoldani. Azért vagyunk, hogy a stábunk igyekezzen minden felmerülő problémát a lehető legjobban megoldani.
-Kezdjük a piszkos anyagiakkal, hiszen hamarosan öt meccses, európai utazó turné kezdődik, ami sok tíz millió forintba kerül.
-Valóban. De igazából tíz nemzetközi összecsapásról beszélünk. Ami fontos, hogy várhatóan tíz televíziós közvetítéssel. Vannak szponzorjaink, támogatóink, akik hátha látnak abban további fantáziát, hogy a reklámfalon ott fut a hirdetésük az itthoni találkozók közben. Ez jelenthetne több bevételt. A névadónk, a Fejér – B.Á.L. Veszprém zseniális, minden igényt kielégítő ellátást biztosított a Balatonalmádi hotelben a franciáknak. Terveink szerint, az öt, érkező külföldi együttes küldöttsége is itt szállhat meg. Meggyőződésem, hogy ők is segítenek majd nekünk.

Biztos vagyok abban, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség is örül a ragyogó eredményeknek, hiszen az egyik leghangosabb siker a mostani, mert a két BL részvevő mellett, három magyar indulhat az EL csoportkörében. Dolgozunk azért, hogy játszhassunk, mehessünk és fogadhassuk ellenfeleinket.

-Akkor a visszalépés lehetősége meg sem fordult a fejében?

-Persze, hogy nem! Nálam ilyen elképzelhetetlen! A nevezéskor elfogadtuk a feltételek. Ilyen helyzetbe nem lehet hozni a magyar kézilabda sportot. Képtelenség. A másik indok: hogyan vehetném el a srácoktól ezt a lehetőséget, az újabb élményt, amikor kitették a szívüket, lelküket a pályára a továbbjutásért a csapatukért, a klubért. Mondjam nekik, hogy farkasszemet nézhettek Gottfridssonnal, de mégsem, mert nincs rá pénzünk. Soha! Jár nekik ez a tíz meccs, megdolgoztak érte!

Fotó: Cseh Péter


Akkor jöjjön akár Flensburg is a csoportba? Eddig még mindig megvalósult a sorsolási kívánság lista.
-De jó lenne, nagyon szeretném! Minél jobb, erősebb csapatok legyenek a hatos csoportunkban. Tőlük lehet a legtöbbet tanulni, mert a tapasztalatszerzés és a magyar kézilabda sport képviselete a legfontosabb célunk. És még egy fontos szempont. A veszprémi kézilabda szurkolók is újabb európai sztár csapatokat láthatnak az arénában.

-Szakmailag miként megvalósítható sikeresen a bajnoki és a nemzetközi porondon való megmérettetés?
A második már megvalósult, hiszen ott vagyunk. Viszont nekünk a bajnokság, a bentmaradás kiharcolása a legfontosabb. Ezen sakkozunk most a többiekkel, miként lehet forgatni úgy a keretünket, hogy az elsőrendű célunk ne forogjon veszélyben. Igazolni is kellene, de ha külföldieket hozunk, feladjuk azt az elvünket, hogy csak fiatal magyarokkal kézilabdázunk. Egyébként sem lehet bajnokság közben meghatározó magyart igazolni Egyelőre Šimon Macháč az egyetlen külföldi kivétel. Nagyon várjuk már a három sérültünk visszatérését is, ami még mindig távolinak tűnik. Sajnos. Van tehát bőven intézni való. De hát ez a dolgunk. Ezért indultunk el több, mint tíz évvel ezelőtt a nulláról.

Az idei első csapatkép a felkészülési időszakban

Éles József elmondta, hogy a sorsolás közben folyamatosan azért szorított, hogy a Flensburg az övéihez kerüljön, de a Göppingen után ez már nem volt lehetséges. Ahogy a magyar klubok is elkerülték egymást. Úgy fogalmazott, hogy kiváló ellenfelek jutottak nekik is és itt már egyáltalán nincs könnyű ellenfél, bízik a tisztes helytállásban.

Kép: facebook.com/frischaufgp

Ezek után nézzük, kik lesznek az ellenfelek: a címvédő portugál Benfica, a francia Montpellier, a sváci Schaffhausen, a szlovák Tatran Presov és a német Göppingen.

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!