Az első idegenbeli siker – Győzelem Dabason

A K&H Liga 18. fordulójában Dabason léptünk pályára szombat este.

Ez volt rövid időn belül a harmadik összecsapásunk , a két Liga Kupa sikeresen megvívott negyeddöntő mérkőzése után. A győzelmi kényszer ott lebegett a csapatunk feje felett, hisz kieső helyről indultunk útra, így nagy szükségünk volt a két pontra. 

Hári Levente (2/2) (fotó: Cseh Péter)

A mérkőzést szélsőink találatai nyitották. Hári, majd rögtön egy Balogh védés után Tóth is góllal köszönt be a dabasiaknak. Aki ezt még kétszer megismételte a következő percekben, miközben kapusunk is sorra bravúrosan hárított (14. perc 4-7). A hazaiak rögtön időt is kértek. A félidő felénél Miklós Gergő állt be a kapuba, hogy Zlatko büntetőjével szemben nézzen farkasszemet, melyet parádésan védett is. Ezzel a dupla védéssel kiérdemelte, hogy a kapuban maradjon. Ez a védés alapozta meg a következő negyedóra kiváló teljesítményét. Bugyáki vezérletével védekezésünk is kiválóan működött, szinte áthatolhatatlanná vált falunk a hazai támadásokkal szemben.

Közben Éles Beni is sorozatban szerezte góljait, elkezdett egyre jobban nyílni az olló. A 22. percben Gál duplázott, egy üres kapus gólt követően újra betalált, hétre növelve előnyünket (9-16). Az első játékrész utolsó percei mindkét oldalról a kapusok teljesítményéről szóltak, mindössze három gól esett. Magabiztos, nyolc gólos vezetéssel azonban mi mehettünk a szünetre (10-18).

Tóth Péter (7/7) (fotó: Cseh Péter)

Nem kezdődött azonban túl jól a második félidő.

Az öt gólos dabasi sorozatra, csak Tóthnak volt válasza, előnyünk gyorsan a felére csökkent. (36. perc 15-19). Konkoly Csaba rögtön időt is kért. Ludmán góljával indult be újra a gépezet az időkérés után, melyhez Stranigg is hozzátett. A kiváló, 100%-os teljesítményt nyújtó, hét gólig jutó Tóth újabb találatával pedig ismét nőtt a különbség (42. perc 18-24). Egészen az utolsó hat percig tartottuk az előnyünket (54. perc 24-30). Erre nagy szükségünk is volt, és bár szurkolóink joggal érezhették, hogy ez a meccs már megvan, a hazai csapat a végsőkig küzdött. Lendületüket az sem törte meg, hogy három perccel a vége előtt Kollert, miután harmadik két percét is megkapta kiállították.

A vérszemet kapó hazaiak egyre közelebb kerültek, miután támadásaink sorra pontatlanok maradtak és több hibát is ejtettünk. A gólgyártásban tevékenyen résztvevő Éles Benedek két labdát is eladott az utolsó percen, melyet góllal büntetett az ellenfél. Az utolsó pillanatig ott volt az esély arra, hogy ellenfelünk kiegyenlítsen. Egy gólt azonban meg tudunk őrizni előnyünkből, ezzel megszerezve első idegenbeli győzelmünket (31-32).
Győzelmünk azt is jelenti, hogy gyorsan kikerültünk a kieső zónából, nyugodtabban készülhetünk a következő bajnoki találkozónkra.

Ez a sikerünk nem születhetett volna meg a minket elkísérő szurkolóink nélkül, akik hatvan percen keresztül hazai pályát, kiváló hangulatot teremtettek nekünk a lelátón.

A vendég szektor (fotó: Cseh Péter)

ÉKI U14-es fiú utánpótlás csapatunk Nagy Beatrix vezetőedzővel saját győztes mérkőzéseik után Béla bácsival Békéscsabáról Dabasra kanyarodott, hogy a helyszínen buzdítsák felnőtt csapatunkat. Köszönjük a szülőknek! A nekünk otthonról szurkolóknak is köszönjük a támogatást.
Így együtt, CSAPATKÉNT sikerült a győzelem!

A mérkőzés után Miklós Gergő kapusunkat kérdeztük, aki védéseivel, igen fontos pillanatokban járult hozzá ehhez a nagyszerű sikerhez.

„Sokat készültünk erre a meccsre, ugyanis minden pontra szükségünk van. Jó volt a védekezésünk, szépen jöttek a besegítések, ha valakit megvertek. A támadó játékunk pontos és fegyelmezett volt. Remélem tudjuk ezt tartani a jövőben, és tudunk még értékes pontokat gyűjteni.”

Miklós Gergő

Konkoly Csaba vezetőedzőnk értékelése

“Azzal mindenki tisztában volt és óriási tisztelet a játékosaimnak, mert ő voltak a legjobban tisztában azzal, hogy az életünkért küzdve jövünk, és annak megfelelően is kezdtünk, álom kezdéssel. Akár a védekezésünket tekintve akár a támadás befejezéseinket tekintve, szinte tökéletes játékkal rukkoltunk elő az első félidőben. Úgyhogy én azt gondolom, hogy megérdemelt a győzelmünk és magunknak megérdemelt az a része is, – hogy ugyan a Dabas feltámadt a második félidőben, kicsit jobban játszhattunk volna az idővel, de maga a végeredmény szerencsére úgy alakult – hogy itt a végén egy gólos győzelemmel hagyhattuk el az idegenbeli pályát. Nagyon fontos volt ez a két pont az életünkben, nagyon örülök neki!”

Konkoly Csaba

K&H Liga, 18. forduló Dabas KC – Fejér-B.Á.L. Veszprém 31-32 (10-18)

Dabas KC: Nagy T. (K) 5/14, Pallag P. 4/25, Garajszki G. 1, Bálint B. 8, Bognár N., Fekete B. 5, Horvat Z., 2, Laurinyec B. K 5, Tarabochia M. 2, Szőllősi Sz. 2, Koller T. 2, Katona A. 2, Hutvágner Á., Ács T. 2, Zdolik B. 1
Vezetőedző: Tomori Győző 

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 4/9, Miklós G. (K) 7/33, Tóth P. 7, Éles Zs., Szmetán P. 3, Hári L. 2, Preszter Á., Éles B. 9, Stranigg J. 3, Ludmán M. 2, Molnár B., Szrnka L. 3, Bugyáki D., Vetési B., Gál D. 3, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 0/0

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/jmkSJ5m7l-/

Következő bajnoki mérkőzésünkön a Gyöngyös csapatát fogadjuk a Március 15. úti Sportcsarnokban.
Időpont: 2023.03.25. szombat 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!