Az erőnlét és az állóképesség felelősei

A háttérben is sokan dolgoznak azért, hogy a csapat a maximumot tudja kivinni a pályára a mérkőzéseken. Őket is szeretnénk egy kicsit közelebbről bemutatni nektek.

Popovchich Krisztián erőnléti edzőnk és Nagy Patrik atlétika tréner a fiúk fizikai erejét és állóképességét igyekeznek minél magasabb szintre emelni, hogy a tőlünk megszokott fiatalos, lendületes és gyors kézilabdát tudjuk játszani 60 percen keresztül.

Popovchich Krisztiánnak hívnak, 28 éves vagyok és a Testnevelési Egyetemen tanultam. Mellette számos továbbképzésen is részt vettem azért, hogy egyre hatékonyabban tudjam fejleszteni a sportolóim. Ezt megelőzően labdarúgásban és kézilabdában is dolgoztam, mint erőnléti edző.
Mindig törekszem valami új módszer bevezetésében, amit hasznosnak gondolok. A mai napig fejlesztem magam, figyelem a külföldi kollégákat, mivel hazánkban nagyon sok helyen az „ezt csináltuk régen is” szemlélet dolgozik.

A munkám lényegében a srácok fizikális teljesítményének fokozása és a sérülés rizikójának csökkentése. Éppen ezért, ha munka van, akkor bele kell rakni a 100%-ot, de szerencsére nyitottak az újdonságra. Az edzések jó hangulatban telnek, a srácok maximálisan motiváltak – mesélte Krisztián.

Nagy Patrik vagyok, 30 éves (még egy picit).
A srácok koordinációs, futó és gyorsasági edzéseik mellett a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában tanítok testnevelést és gyógytestnevelést. Az egyik végzős (8.B) osztály osztályfőnöki szerepét is ellátom. Valamint a Sportolj Velünk Sportegyesületben a 2010-2011-es születésű gyerekek atlétika edzője vagyok. Ezeken felül a kevés szabadidőmben OCR (terepakadályfutás) sportnak hódolok még versenyzői szinten. Alapvetően pozitív gondolkodású vagyok és életvidám, ezért próbálom mindenben a jót keresni vagy tanulni a történtekből.

A sport mindig is meghatározó szerepet játszott az életemben ezért jelenleg sem tudom elképzelni a mindennapjaimat valamilyen mozgás nélkül. Időmtől és kedvemtől függően eljárok boxolni, thai-boxolni, futni, evezőpadozni, ski erg-ezni, air bike-ozni vagy akár görkorizni és úszni, szaunázással egybekötve – mesélte Patrik, hogy mivel tölti a szabadidejét.

Egy futóedzőnek a labdajáték sportágakban mindig nehezebb dolga van, mint a vezetőedzőnek, vagy akár az erőnléti edzőnek, hiszen ott van labdajáték, vagy egyből látszódik a fejlődés (bedurrant kezek-lábak). Ettől függetlenül várakozásaimra picit rácáfoltak a fiúk. Nyilván sokszor bepróbálkoznak, hogy könnyítsek az edzésen, kevesebbet kelljen csinálni, de alapvetően a számukra “száraz”, unalmas futóedzések is jó hangulatban telnek, és teljes mértékben odateszik magukat. Igyekszem változatos edzéseket tartani nekik, de a cél így is ugyanaz. Gyorsak legyenek és a 60. percben is képesek legyenek sprintelni – húzta alá.

A következő részben ismét egy, a háttérben munkálkodó stábtagunkat mutatjuk be nektek.
Addig is kövessetek minket Facebookon, Instagramon és természetesen a mérkőzéseinken is!

Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!