Az esélytelenek esélye

„Ha valaki a bajnokság elején azt mondja nekem, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseinkből lesz hat pontunk, lehet, hogy elmosolyodtam volna és lám, van hat pontunk” – mondta Éles József a Veszprémi KKFT klubtulajdonosa, ügyvezetője arra a kérdésre válaszolva, hogy miként értékeli az újrakezdés óta eltelt időszakot. – Olyan találkozókat sikerült megnyerünk, amelyek valóban nem szerepeltek a terveinkben, hiszen a Ferencváros és a Gyöngyös is sokkal rutinosabb együttes, de megmutattuk, hogy nem ijedünk meg senkitől. Persze, a koronavírus-járvány felborított, összekevert mindent. De ez az összes csapatra vonatkozik.

-Azért arra mindenki büszke lehet a klubnál, hogy az együttes szinte minden hangszeren játszik. A sok és gyors futás, valamint a küzdés mellett időnként elképesztő technikai bravúrokra is képesek a játékosok. Cunder, „kínai” szélről, középről, ejtések szélről.

-Együttesünknek az egyik legnagyobb erénye, hogy a szakmai stáb kifogástalan munkát végez mindenre kiterjedően. A másik pedig, hogy ezeknek a srácoknak a többsége tíz éve együtt kézilabdázik, ismerik egymás gondolatát, mozdulatát, ezért is tudnak időnként váratlan technikai bravúrokat bemutatni.

fotó: Cseh Péter

-Vasárnap a másik magyar, Bajnokok Ligája részvevő érkezik az Arénába. Szeptemberben majdnem meglepetést okozott a fiatal együttes a Mol-Pick Szeged otthonában. A Pastor-csapat óriási meglepetésre saját pályáján szenvedett vereséget a Csurgótól. Ott harminc éve ez csak a Veszprémnek sikerült időnként. Várható újabb meglepetés.

-A Szegednek rettenetesen erős kerete van, normális helyzetben még a Final Four-ra is esélyesek lehetnének. A járvány azonban alaposan „felborította” őket. Úgy nem lehet csapatot építeni, hogy folyamatosan mindig hiányzik valaki a keretből. Ráadásul azt mi is megtapasztaltuk a saját bőrünkön, hogy milyen nehéz a visszatérés a rendes kerékvágásba, mentálisan, fizikálisan és a játékban egyaránt. Sok idő kell, hogy úgy menjen a labda, ahogy szeretnék és a védekezésben is minden a helyén legyen. Valamennyire biztosan számít, hogy ők játszanak idegenben a Flensburg ellen a BL-ben. Aztán utaznak haza, majd hozzánk. Ez bizony a körülményeket ismerve rendkívül fárasztó sorozat. De azért, mert a Csurgó legyőzte őket, nem lehet elvárás velünk szemben, hogy mi is megszerezzük a skalpjukat. Viszont ez lehet akár az esélytelen esélye is. Hiszen tudjuk, hogy minden mérkőzés más. Viszont az kétségtelen, hogy ezúttal is minden teher nélkül kézilabdázhatunk és volt egy hetünk felkészülni ellenük. Az szinte biztos, hogy frissebbek leszünk náluk, megint sokat és gyorsan futunk majd. Aztán majd meglátjuk ez mire lesz elég. Cél, a tisztes helytállás! Megint olyan mérkőzést játszhatunk, amelyen tapasztalatokat gyűjthetünk. Mert utána már valóban olyan meccsek következnek, amelyen már elvárás lehet a győzelem. Ilyen lesz a Budakalász elleni megmérettetésünk az Arénában. És tudom, hogy „Csoki” (a Budakalász edzője) nagyon készül a ki-ki, presztízs rangadóra. Ahogy persze mi is – tekintett előre egy lépéssel a korábbi kétszeres világválogatott kézilabdázó, Éles József

A MOL-Pick Szeged elleni összecsapást élőben közvetítjük vasárnap 18:00-tól hivatalos Youtube csatornánkon, mely az alábbi linken lesz elérhető:

https://youtu.be/2ihMGAQu2Ik

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!