Az Európa-liga címvédőjéhez utazunk

Az Európa-liga harmadik fordulójában Lisszabonban játszunk a címvédő Benfica otthonában. Nagynevű riválisunk első portugál csapatként hódította el a 20221/2022-es szezonban, a Magdeburggal vívott döntőben az Európa-liga győztesnek járó címet. Számtalan kimagasló eredményt tudhatnak ezen kívül magukénak, többször nyertek portugál bajnoki címet, portugál liga és szuperkupát is.

Vezetőedzőjük a magyar férfi kézilabda-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya Chema Rodriguez. Játékosaik közt is találkozhatunk bőven ismerős nevekkel. Elég csak Juhász Ádám nevét megemlíteni, aki a Tatabányától érkezett a lisszaboni csapathoz, vagy a Szegedről odaigazolt Jonas Kallmant és a szintén tatabányai ex játékost, Vladimir Vranjest.

Ellenfelünk eddig lejátszott két mérkőzése felemásan alakult. Idegenben nyerni tudtak a Tatran Presov otthonában, ugyanakkor hazai pályán vereséget szenvedtek a német Göppingen-től.
Tatran Presov – SL Benfica: 25-29
SL Benfica – Göppingen: 27-31.
Nem ígérkezik tehát könnyű találkozónak a keddi mérkőzésünk, de ahogy eddig is, a cél a tapasztalatok szerzése, és hogy minél többet ki tudjunk hozni magunkból, a tudásunkból.

(fotó: Cseh Péter)

A Chambéry elleni fantasztikus siker és továbbjutás után, a csoportkörben eddig a Göppingen-nel idegenben, majd hazai pályán a svájci Kadetten Schaffhausen-nel mérkőztünk meg.
Frisch Auf Göppingen – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 46-30
Fejér-B.Á.L. Veszprém – Kadetten Schaffhausen: 25-33.

November 22-én, kedden 20:45-től élőben követhető a mérkőzés a Sport 1-en.

JV: Petursson Svavar (ISL) , Thrastarson Sigurdor (ISL)

Szurkoljatok nekünk!

Hajrá Fejér-B.Á.L. Veszprém!

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!