Az európai kaland végén a címvédőt fogadjuk

Az Európa-liga csoportkörének utolsó mérkőzésén a sorozat címvédőjét, a portugál SL Benficát fogadjuk a Veszprém Arénában. Az őszi forduló során Lisszabonban egy igen jó mérkőzést játszottunk keddi ellenfelünkkel, ahol mindössze négy góllal maradtunk alul (39-35). Akkori legjobbjaik Djordic és Grigoras voltak 7-7 góllal, míg nálunk Éles Benedek talált be nyolcszor az ellenfél kapujába.

A Benfica otthonában (fotó: Cseh Péter)

A portugál bajnokság jelenleg második helyén álló csapat, a legutóbbi csoportkörös mérkőzését hazai pályán játszotta. Egy igen szoros összecsapás végén egy góllal kaptak ki a svájci Kadetten Schaffhausen-től. Csapatunk pedig a francia Montpellier otthonában vendégeskedett, ahol remek játékot mutatva négy góllal maradtak csak alul az egykori kétszeres BL győztessel szemben. Chema Rodriguez alakulata az „A” jelű csoportban jelenleg negyedik. Három győzelemmel továbbjutásuk is biztos már, egy esetleges kedd esti vereség esetén is.

Fotó: Cseh Péter

Óriási siker volt ennek az európai kalandnak az elején, amikor októberben a Chambery legyőzésével bejutottunk a csoportkörbe szurkolóink előtt. A csapat mindent meg fog tenni azért, hogy ezt a csodálatos utazást méltóképpen zárjuk le hazai pályán, az Európa-liga címvédőjével szemben.

EHF Európa-liga, 10. forduló: Fejér-B.Á.L. Veszprém – SL Benfica
2023. 02. 28. 17:00
Veszprém Aréna

Játékvezetők: Boricic Markó (SRB), Markovics Dejan

Jegyinfók: http://veszpremikse.hu/elindult-a-jegy-es-berletertekesites-a-hazai-europa-liga-merkozeseinkre-veszprem-kezilabda/

A mérkőzést a Sport1 TV élőben közvetíti.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!