Az utolsó európai utazás – irány a gallok földje

A Montpellier otthonában lép pályára csapatunk az Európa-liga csoportkörének 9. fordulójában. Ez a mérkőzés egyben az utolsó idegenbeli találkozónk is nemzetközi porondon.

A franciák vezetik jelenleg az „A” jelű hatost, továbbjutásuk a legjobb 16 közé sem forog már veszélyben. Az előző fordulóban azonban egy meglepetésnek is mondható eredményt produkáltak, idegenben nyolc góllal kaptak ki a Tatran Presov otthonában (35-27). Nem mi leszünk az esélyesek kedden este, de éppen ezért, az egyre javuló arcát mutató csapatunk képes lehet meglepetést okozni és egy szorosabb végeredményt kialakítani. Erősségüket azonban mutatja, hogy a francia bajnokságban jelenleg elsők, 17 mérkőzésből, 15 győzelem a mérlegük, mindössze két vereség mellett.

(Fotó: Cseh Péter)

Legutóbb novemberben találkoztunk következő ellenfelünkkel a Veszprém Arénában akkor nyolc góllal bizonyultak jobbnak nálunk (31-39). Viszont minket dicsér, hogy egy európai sztárcsapatnak harminc gól felett tudtunk lőni. Legjobbjuk a jobbszélső Yanis Lenne volt, aki nyolcszor talált be ellenünk, míg nálunk Stranigg János vette be hatszor az ellenfél kapuját.
Sok pihenésre nem volt lehetőségünk, hisz szombat este még magyar bajnoki mérkőzésen lépett pályára csapatunk. Azonban egy győztes mérkőzés és az igen fontos pontok begyűjtése adhat csapatunknak egy plusz töltetet az újabb utazáshoz. Ezúttal is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megmutassuk, egy kis csapat is képes megállni a helyét és letenni névjegyét Európa kézilabda-térképén.

Ludmán Marcell átlövőnket kérdeztük, az utazás előtt

„Úgy gondolom hogy a szombati mérkőzésen kijött az. hogy mekkora szíve van a csapatnak és mennyire tudunk küzdeni egymásért. Nagyon örültem, hogy ekkora örömöt tudtunk okozni mindenkinek, mert ez már nagyon kijárt a csapatnak. Remélem, hogy tudjuk folytatni ezt a győzelmi szériát. Holnap a Montpellier csapata ellen játszunk. Mindenki tisztába van azzal, hogy jelenleg a francia bajnokság az egyik legerősebb Európában. Egy hónapja még a TV-ben néztük őket a világbajnokság alatt, hogy hogyan játszanak, most pedig ellenük fogunk játszani. A bajnokság listavezetőjéhez menni nem kis feladat a fiatal csapatunk számára, de ha olyan küzdéssel és harciassággal tudunk játszani, mint szombaton akkor úgy gondolom, hogy a részcélokat tudjuk teljesíteni és sok pozitív tapasztalattal tudunk hazatérni. Hiszen pénteken az év egyik legfontosabb meccsét játszuk. Tisztában vagyunk, hogy az előző Európa-liga meccsünkön nem olyan teljesítményt nyújtottunk, de holnap mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt el tudjuk feledtetni szurkolóinkkal.”

Ludmán Marcell Csaba
(Fotó: Cseh Péter)

EHF Európa-liga 9. forduló: MHB-Montpellier – Fejér-B.Á.L. Veszprém

2023. 02. 21. 20:45 FDI Stadion
Játékvezetők: Weijmans William (NL), Wolbertus Rick (NL)

A mérkőzés felvételről lesz látható a Sport2 TV-n 22:30-tól.
Megkeresésünkre a Sport TV azt a tájékoztatást adta, hogy az AMC Mikro felületén, vagy az applikációjukon keresztül egy egyszerű ingyenes regisztráció után élőben is megtekinthető lesz a mérkőzés.

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!