Balatoni Csata Zaja

Ha van ebben a fordulóban ki-ki meccs a férfi kézilabda NB I- ben akkor a NEKA – Fejér- B.Á.L. Veszprém biztosan az lesz szombaton este. Akár az ismert film címe is “bedobható” a közösbe. Menekülés a győzelembe. A túlpartról is hallható lesz a balatoni csatazaj, merthogy mind a két együttest fenyegeti még a kiesés réme.

  Sótonyi László edző együttese tavaly decemberben győzőtt utoljára. Az idén is mindössze csak egy pontot gyűjtöttek, Egerben. Az élvonal egyik újonca remek kezdés után alaposan megtorpant. Tizenegy forduló óta nyeretlenek az akadémisták. Mikor nyerjünk, ha nem most ?  – teszik fel az ügydöntő kérdést Balatonbogláron. Ki ellen, ha nem a másik, veszélyben lévő ellenféllel szemben? Igen, az Éles-fiúk ellen, akiket ősszel, idegenben is legyőztük 32-29-re. Naná, hogy most, mert Komlón is csak egy góllal (27-26) és Fraditól is csupán egy találattal szenvedtünk minimális vereséget jó játékkal, (25-26). És a zöld-fehérek erősebbek, mint a leendő ellenfelünk – sorolják a nagyon várt siker melletti érveiket a tóparti drukkerek.

fotó: Cseh Péter

  Na, de van ám itt azért  ellenérv is a veszprémi siker reményében. A visszavágás vágya fűti a fiatal magyar csapatot. Vannak önbizalom növelő eredmények is az újabb kiesési rangadót megelőzően. Ezüstérem a Magyar Kupában, életmentő döntetlen idegenben, Budakalászon. Kötelező győzelmek “behúzása” a nagy riválisokkal (Kecskemét, Eger) szemben a kiesés elleni harcban. Vagyis: egyforma  képességű csapatok csatája következik. Amit az egyetlen egy több pont is jelez a tabellán, amivel csak egyetlen lépéssel van előrébb a Veszprém.

  Hetek óta öldöklő küzdelmek vannak az alsóházban. A higgadtabb, kevesebbet hibázó, magában jobban bízó együttes nyerheti a balatoni ki-ki csatát. Aki kikap, az tovább retteghet, mert az Eger még mindig reménykedik az előzésben…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!