„BÁLOSOK” RAJTRA A KOMLÓ ELLEN

Azt mondta Éles József, a mostantól Fejér-B.ÁL. Veszprém néven szereplő NB I-es férfi kézilabda csapatának tulajdonos- ügyvezetője, hogy együttesének azt a remek szereplését, amelyet újoncként nyújtottak legutóbb, azt csak két három évvel későbbre várta. Azt is jelezte a korább kétszeres világválogatott játékos a bajnoki rajt előtt, hogy az új idényben is a biztos bent maradás elérése a fő célkitűzés. Igaz, hozzá tette azt is, hogy két-három év múlva, egy esetleges negyedik helyezéssel szíves látná a fiúkat a nemzetközi kupában. Ehhez óriási segítséget jelenthet a Fejér- B.Á.L. támogatása, mert biztosítja a további fejlődés és építkezés lehetőségét – megköszönve a névadó szponzor segítségét.

Azt mondta Tombor Csaba, a csak magyar játékosokkal kézilabdázó fiatal gárda vezetőedzője, hogy sokszor kinevették az újságírók, amikor gyakran úgy fogalmazott a mérkőzések előtt, hogy „nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei”. Mintegy azt sugallva, hogy ez a valóság a vasárnap esti (18 óra) arénabeli, hazai pályán vívandó, bajnoki nyitányon a Komló ellen.

Bárcsak úgy lenne, ahogy „Tombi” is fogalmazott, mert akkor szinte biztos a győzelem. A tréfát félre téve, a veszprémieket tavaly többször lenézték az ellenfelek, ezért is születhetett néhány nem várt, bravúros győzelem. Mostantól viszont ilyen nem lesz. Árgus, szigorú ellenfél tekintetek figyelik a játékukat. A komlóiak is így tesznek vasárnap. Ezért megint igaza lesz a veszprémi mesternek.

Azt mondta Borbély Ádám, a magyar válogatott egyik kapusa, hogy ő bizony most nem árulja el, hogy milyen újdonságokkal készültek a Komló ellen, de nagyon bízik abban, hogy ezt majd az értük szurkolók is meglátják. „Maci” hozzá tette a rajt indító sajtótájékoztatón azt is, hogy van olyan erős a keretük, hogy ezúttal is sikerülhet megszorongatni a legjobb hazai csapatokat.

Ez annak is köszönhető, hogy megmaradt a gerince a fiatal magyar csapatnak, ahonnan kölcsönben Füredre igazolt Ágoston Áron kapus, az újonc NEKÁ –hoz Szeitl László. És már nem itt játszik Tóth Attila és Szakál Benedek sem. Érkezett Dabasról a kapus, Podoba János és a korábbi veszprémi nevelés, a jobb-átlövő, Kurucz Máté valamint a szegedi beálló, Tóth József.

Most már lekerülhet a „kis” jelző a Veszprém neve elől, hiszen egyenrangú ellenfelei lehetnek a negyediktől a tizennegyedik helyezettekig…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!