Becsületes küzdelem a Balatonfüred ellen

A K&H Férfi Kézilabda Liga 21. fordulójában hazai pályán fogadtuk a Balatonfüredi KSE csapatát szombaton

A tavaszi szezonban, bár többször is közel álltunk hozzá, eddig még nem sikerült pontot szerezni, ezen szerettünk volna változtatni. Ennek fényében kezdtük a találkozót egy 3-0-s sorozattal (5. perc 3-0). A vendégek 5 perc után szerezték csak az első góljukat, meg még kettőt zsinórban, és így ki is egyenlítettek. Nem hagytuk magunkat, újabb három gólunkra nem tudott válaszolni az ellenfél, időt is kértek (11. perc 7-4). Ők sem adták fel egykönnyen, de főleg a hibáinkból élve, újra utolértek minket (16. perc 8-8).

Fotó: Baumann Béla

Ezt követően közel öt percig nem találtunk be a fürediek hálójába, miközben ez a túloldalon háromszor is sikerült. A 21. percben először tettek szert két gólos előnyre (21. perc 9-11). Igyekeztünk tapadni rájuk. Djukic bombázott a Bőszt váltó Andó kapujába, majd beállónk, Grünfelder Péter is megszerezte az első gólját. A hibáink ellenére szoros maradt az állás (25. perc 11-13).

A félidő hajrája igen mozgalmasra sikerült. Bóka labdaeladásunkból szerzett üres kapus gólt, amit újabb vendég találat követett (27. perc 11-15). Azonnal megvolt rá a válaszunk, nem engedtük, hogy még nagyobb legyen a fórjuk. Khaled büntetőből volt eredményes, majd újabb Grünfelder góllal lefeleztük a hátrányunkat a 30. percre fordulva. Gödör Bence utolsó másodpercben még egy időntúli szabaddobást kivédett, így maradt is az eredmény a szünetre (30. perc 14-16).

Két vendég góllal indult a második játékrész, nálunk Preszter Ákos talált be először (33. perc 15-18).

Egyre több hiba csúszott a játékunkba, labda eladások és rontott lövések követték egymást. Annak ellenére, hogy a kapunkban a Gödör Bencét váltó Balogh Tibor több remek védést is bemutatott, a 41. percre a meccsen az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a fürediek javára (41. perc 16-22). Tarabochia büntetőt értékesített, ezzel szakadt meg a közel hat perces gólcsendünk. Balogh Tibire továbbra se lehetett panasz, hárításaival, valamint beállóink, Szrnka Levente és Grünfelder Péter találataival újra közelebb kerültünk (45. perc 19-22)

Nagyon akartunk a pályán, mindent megtettünk amit tudtunk, csapatként harcoltunk a sikerért. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy hiába ment el ismét néggyel az ellenfél, az sem vetette vissza a csapat küzdeni akarását (50. perc 21-25).

Nourelden duplázott és Grünfelder megint hozzátett egyet, most az ő labdája landolt az üres kapuba (53. perc 25-26).

Az utolsó percben Djukic bombája után is volt reményünk a pontszerzésre (60. perc 28-29)

Tudta ezt a Balatonfüred is, időt kértek. Végül ők szerezték meg a győzelmet jelentő gólt (60. perc 28-30).

A lefújást követően megválasztották a találkozó legjobb hazai játékosát, aki ezúttal Grünfelder Péter lett. Beállónk méltán érdemelte ki a címet, a kiváló védekező munkája mellett, mind a négy lövését gólra váltotta.

Fotó: Baumann Béla

A mérkőzés után kapusunkat, Balogh Tibort kérdeztük, aki bravúros védésekkel járult hozzá a csapat teljesítményéhez

Fotó: Baumann Béla

Nagyon örülök, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzést tudtunk játszani a Balatonfüred csapatával. Azt gondolom, hogy egész mérkőzésen látszott rajtunk, hogy nagyon akarjuk ezt a győzelmet, küzdöttünk végig. Mínusz 6 gólnál sem adtuk fel, visszajöttünk a mérkőzésbe a második félidőben, és egy kiélezett végjátékban sajnos magabiztosabb volt az ellenfél csapata. Ha minden meccsen tudnánk így játszani, akkor teljesen más helyen állnánk a tabellán. Folytatjuk a munkát, és továbbra is minden meccsen megteszünk mindent a győzelem érdekében.

K&H Liga 21. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – Balatonfüredi KSE 28-30 (14-16)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 7/20, Mojsilov M. (K), Gödör B. (K) 4/19, Nourelden K. 7, Grünfelder P. 4, Preszter Á.1, Farkas M., Pulay G .1, Tarabochia M. 7, Kristóf M., Fazekas M., Szuharev L., Szrnka L. 1, Vetési B., Djukic B. 7
Vezetőedző: Danyi Gábor

Balatonfüredi KSE: Bősz D. (K) 3/14, Andó A. (K) 3/18, Kemény L., Sretenovic  S. 2, Varga M., Bóka B. 3, Szmetán M. 4, Németh B. 2, Szőllősi B. 5, Sikosek P., Dénes J., Kljun T. 4, Malinovic D. 1, Hornyák P. 5, Szűcs B. 4
Vezetőedző: György László

Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

Kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/share/v/669FdVFR5BKVCitw/

Legközelebb két hét múlva lép pályára csapatunk idegenben, a Csurgói KK vendégeként.

A találkozó időpontja: 2024. április 20., szombat | 18:00

Az NB I/B 24. fordulójában a Szigetszentmiklósi KSK csapatát fogadták péntek este fiataljaink a DEVM Sportcsarnokban

Fotó: Cseh Péter

A második számú bajnokságban dobogós helyen álló vendégek ellen igyekeztek az őszi egymás elleni teljesítményen javítani Éles József tanítványai 

Egészen szorosan alakuló első félidőt játszott U21-es csapatunk, akik tapadtak az ellenfélre, mindössze egy gól volt a hátrányuk a szünetre a jóval rutinosabb ellenféllel szemben. A szigetszentmiklósi együttesnek a második játékrészben sikerült ellépnie, fokozatosan építették fel előnyüket és végül nyolc góllal győztek.

Fotó: Cseh Péter

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – Szigetszentmiklósi KSK 25-33 ( 15-16)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: László A.(K) 1/12, Kaiser B. (K) 4/25, Éles Zs. 8, Fercsik D. 2, Gulyás M. 2, Szucsik B. 2, Patonai B., Poharánszki I., Rubos N. 2, Török – Vida Zs. 2, Szatmári B., Fink Radó Z., Pintér K. 1, Ruzsányi B. 3, Majczán D.v2, Ihász D. 1
Vezetőedző: Éles József

Szigetszentmiklósi KSK:  Kovács R. (K)3/11, Lovistyek L. (K) 6/22, Turák F. 3,  Oláh N., Kerkovits Gy. 1, Gábori M. 5, Éliás G. 1, Szabó B. 6, Mazák M.,  Spacsek L. 3, Nagy Sz. 3,  Parzer N. 4, Bali R. 1, Jenei B. 3, Tóth M. 3
Vezetőedző: Horváth Csaba

Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán

Hétméteresek: 3/3, ill., 2/3

Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc

Következő mérkőzésükön idegenben lépnek pályára fiataljaink a Vecsési  KKFT vendégeként.

A találkozó időpontja: 2024. április 12., péntek | 18:30

Hajrá, Veszprém!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!