Őszi gólkirállyal erősít a VKSE

Két érkezővel folytatná remek szereplését a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának újonca, a Veszprémi KSE. Zsigmond György vezetőedző értékelt fél távnál.

A másodosztály újonca szokatlan lépéssel, rögtön az első forduló utáni edzőváltással kezdte meg a másodosztály pontvadászatát. Zsigmond György irányítása alatt a rutinos játékosok és fiatal tehetségek alkotta gárda a bajnokság meghatározó csapatává vált. A VKSE erejét a tabellán elfoglalt negyedik pozíciója mellett, az is bizonyítja, hogy mind hazai környezetben, mind idegenben komoly feladat elé állítja riválisait.

Éles József barátom keresett meg az első fordulós döntetlen után, hogy lenne-e kedvem elvállalni a feladatot. Egy nap gondolkodás után igent mondtam, s belevágtunk a fiúkkal a munkába – tekintett vissza a klub szeptemberi megkeresésére Zsigmond György. – Az egyesület célkitűzése az első hat hely valamelyikének megszerzése volt. Egy újonc számára ez még akkor is merész vállalkozás, ha rutinos, egykori válogatott játékosokkal erősített keretről beszélünk – tette hozzá a Fotex Veszprém korábbi klasszis beállósa.

Zsigmond György

Zsigmond György

– Nem könnyű osztályt ugrani. Azt gondolom, az egész csapat erőn felül teljesített az ősz során, s ennek köszönhető az eredményességünk. Szerencsénk volt a sérülésekkel is. Mindössze Pásztor István dőlt ki hosszabb időre, akinek a játékát öt fordulón keresztül nélkülöztük. Ettől függetlenül kevés alkalommal tudtunk teljes kerettel kiállni, így nagyobb teher hárult a fiatal játékosokra, akik így is jól teljesítettek. Meg vagyok elégedve a munkájukkal, s úgy vélem, a csapat egészében maradt annyi fejlődési potenciál, hogy előrébb lépjünk tavasszal. A dobogó is egy győzelemnyi távolságra van tőlünk, ami bizakodásra adhat okot – húzta alá.

Nincs távozó, a gárda együtt maradt, sőt, két játékossal sikerült erősíteni. A veszprémi nevelésű Patkós Péter az Alba Regia KSE-től érkezik, aki a belső posztok bármelyikén bevethető, 86 góljával jelenleg vezeti a góllövő listát. Vasvári Géza szintén Fehérvárról érkezik, aki védekezésben és beállós pozícióban is erősítést jelent.

A bajnokság február 7-kén folytatódik, ezt öthetes felkészülés előzi meg, amit már meg is kezdtek Pásztorék. A VKSE erős ellenfelek ellen vív edzőmeccseket, amelyeken a két érkező beépítésére is lehetőség nyílik. Az élvonalbeli Komlóval, a keleti csoport listavezetőjével, az Algyővel is találkoznak, továbbá részt vesznek egy ausztriai felkészülési tornán is, majd a SZESE Győr, s a Balatonfüredi KSE U23-as csapatával is megmérkőznek.

– Kemény öt hét, majd nehéz tavasz vár ránk. Azt várom a fiúktól, hogy szívvel-lélekkel küzdjenek a bajnokság minden mérkőzésén, s fordítsák a maguk javára a nyerhető találkozókat – fogalmazta meg elvárásait a szakember.

Zatkalik Dániel

Zatkalik Dániel

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!