Bemutatkozunk! 2. rész: beállók

Folytatjuk bemutató sorozatunkat. Ezúttal a beállósok mondtak pár szót magukról, eddigi karrierjükről, pályán kívüli életükről, jövőbeli terveikről.

Szeitl László

1994.06.01-én születtem Tapolcán. Itt kezdtem megismerkedni a kézilabdával, még általános iskolában. Majd 2008-ban a Tapolca VSE igazolt játékosa lettem. Ezt követően igazoltam az akkori MKB Veszprém utánpótlásába 2010-ben, ahol négy évet töltöttem.

Nagy változás volt ez a pályafutásom során, hiszen itt ismerkedtem meg komolyabb szinten a kézilabdával, a mindennapi edzésekkel, de úgy gondolom jól döntöttem. Számos siker mellett a 2013-14-es szezonban megnyertük a másodosztályú bajnokságot, az NB1/B nyugati csoportját.

Ebben az időszakban kerültem be az utánpótlás válogatottba is. Az akkori lehetőségeink nem tették lehetővé az első osztályú indulást így szétszéledt a csapat, és én Orosházára igazoltam. Két évet töltöttem el itt, majd Dabasra kerültem ahol, az első évben megnyertük a másodosztályú bajnokságot, és a következő évben már az NB1-ben szerepeltünk.

2018 óta erősítem a Veszprémi KKFT Felsőörs csapatát. A sport mellett lediplomáztam Gazdálkodási és menedzsment szakon, és jelenleg harmadéves hallgató vagyok a Testnevelési Egyetem BA edző képzésén. Emellett heti pár alkalommal edzéseket tartok az Éles Kézisuli legfiatalabb korosztályának.

Bugyáki Dávid

2006-ban, általános iskola 3. osztályában kezdtem el kézilabdázni, akkori edzőm ifj. Gál Géza kezei alatt. Akkoriban itt még csak iskolás versenyekre és diákolimpiákra jártunk versenyezni.

2010-ben kerültem a Bácska SzSE-hez, ahol először lettem igazolt játékos. Itt 4 évet töltöttem id. Gál Géza edzőm irányításával. Az itt eltöltött évek után kerültem az akkor még MKB-MVM Veszprém KC utánpótlásába, ahol egy évet játszottam Pinizsi Zoltán irányítása alatt. 

2015-ben igazoltam jelenlegi csapatomhoz, a Veszprémi KKFT-hez, itt többek között együtt dolgoztam Éles Józseffel, Török Lajossal, Vágó Attilával és jelenlegi edzőmmel Tombor Csabával. Eleinte csak az utánpótlásban játszottam, majd szépen lassan egyre több szerepet kaptam a felnőttek között is. Örülök, hogy itt sikerült elérném egyik személyes nagy célomat: az első osztályban való szereplést.

A kézilabda mellett a Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar mérnökinformatikus szakára járok, ahonnan remélhetőleg fél év múlva friss diplomásként távozom.  Szabadidőmet általában a család vagy barátaim társaságban töltöm. 

Vajda Huba

2000-ben születtem, Győrben. Itt kezdtem kézilabda pályafutásomat is, majd 2015-ben igazoltam Balatonfüredre.

Itt nagyon sokat tanultam és fejlődtem. Az itt eltöltött évek alatt sikerült beverekednem magam az utánpótlás válogatottakba is, amelyekkel több világversenyen is részt vehettem.

2016-ban az a megtiszteltetés ért, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség az év legjobb serdülő játékosának válsztott. Ez nagy lendületet adott a további munkára.

Most a Veszprém KKFT csapatába érkeztem, hogy kipróbáljam és megmutassam magamat a magyar első osztályban.

Füleki Áron

99’-ben kezdtem kézilabdázni Győrben mivel ott születtem, de középiskolás éveimet már a Veszprémi utánpótlásban töltöttem, ahonnan sikerült bekerülnöm a korosztályos válogatottakba (serdülő, ifi, junior).

Aztán az élet, és a kézilabda elsodort az ország más területeire és csapataiba, picit belekóstoltam a légióskodásba is, végül a szívem visszahúzott Veszprém, illetve a Balaton irányába.

Jelenleg már civil munkám mellett próbálok tapasztalatommal segíteni fiatal csapatunknak. Feleségem és kislányom ad erőt, lelkesedést és motivációt a mindennapi teendőkhöz.

Olvasd el többi játékosunk bemutatkozását is ITT!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás itt: facebook
Megosztom!