Bemutatkozunk 4. rész: jobbszélsők

Természetesen a pálya jobb oldalán is robotolnak majd villámléptű játékosaink. A jobbszélsőkkel folytatjuk, ahol a nálunk felnövő Szmetán Péteren kívül bemutatkozik új szerzeményünk, Szakály Benedek is.

Nagy feladat előtt állnak, hiszen vezetőedzőnknek komoly tapasztalata van a poszton. 🙂

Szmetán Péter

Veszprémben születtem 1999.03.14-én. A kézilabdázás alapjaival a Padányi Általános Iskolás éveim alatt Benke Péter segítségével ismerkedtem meg.

Később az Éles Kézisuliban folytattam a kézilabda elsajátítását, ahol megismerkedtem azokkal a csapattársaimmal, akikkel most is együtt játszom.Majd az MKB-MVM Veszprém KC utánpótlásában játszottam, ahonnan sikerült az évek alatt az akkori korosztályos válogatottban kipróbálni magam.

2016-ban kerültem a Veszprémi KKFT Felsőörs csapatához. Itt számos neves edzővel sikerült sokat fejlődnöm és elérnem a régi nagy álmomat, hogy elsőosztályú csapatban játszhassak.

A kézilabda mellett a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán, turizmus-vendéglátás alapszakon tanulok, ahol már az első évet elvégeztem. A szak elvégzésével közgazdász diploma megszerzése a célom. A szabadidőmben hobbi szinten spanyol nyelvet tanulok.

Szakály Benedek

Általános iskola második osztályában kezdtem kézilabdázni Gödöllőn. Hetedikben az MKB-Alsóörsben játszottam, nyolcadiktól hat csodás évet töltöttem a Telekom Veszprém Kézilabda Akadémián, a különböző utánpótlás korosztályokban, négy országos bajnoki címet szereztem. 

A Telekom Veszprém felnőtt csapatában 2016. februárban mutatkozhattam be egy hazai SEHA Liga mérkőzésen, a 2016/2017-os szezonban többször is pályára léptem a nagyok között az NB1-ben. 2017-ben behívtak a junior válogatottba, amellyel az algériai világbajnokságon 5. helyet szereztünk, majd ősztől a felnőtt B válogatottban szerepeltem Sótonyi mesternél, és részt vettem az A keret felkészülésében is Xavi Sabaté idején.

2017/2018-as szezonban az NB1/B bajnokság gólkirálya lettem 182 találattal, és elnyertem a Telekom Veszprém Kézilabda Akadémia legjobb játékosának járó kupát. 

A következő két szezonban a Ferencváros játékosa voltam, ahol az első évben 10 meccsnyi időt tölthettem a pályán, és a csapat 3. legeredményesebb játékosa lettem a szezonban. Nagy motivációt jelentett, hogy a Telekom Veszprémnek és a Pick Szegednek is 8-8 gólt tudtam lőni. 

Az Akadémián már tanulhattam Éles Józseftől és Tombor Csabától, így hazajövök a VKKFT-be. A legkiválóbb szakmai stáb áll mögöttünk, egy olyan városban, ahol mindenki szereti és érti a kézilabdát, ami felelősség is nekünk, játékosoknak. Persze nem mi, fiatalok vagyunk a bajnokság esélyesei, de optimista vagyok, lelkes. Gyors és okos játékkal sok ellenfelünket meglephetjük. Mindent meg fogunk tenni, hogy egy szerethető csapat legyünk, és minél több örömet okozzuk a szurkolóinknak és támogatóinknak.

A pályán kívül villamosmérnöknek tanulok, melyet még Veszprémben a Pannon Egyetemen kezdtem, szeptembertől már az utolsó évet kezdem az Óbudai Egyetemen.

Olvasd el többi játékosunk bemutatkozását is ITT!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás itt: facebook
Megosztom!