Bemutatkozunk! 6. rész: jobbátlövők

Természetes a jobb oldal sem akar majd lemaradni a góllövés terén. Bemutatkozó sorozatunk 6. részében a jobbátlövőinket ismerhetitek meg, köztük a harmadik nyári érkezőnket, Tóth Attilát is.

Bartha Bence

1999.06.20.-án születtem Budapesten. Általános iskola első osztályában ismerkedtem meg a kézilabdával.

A Budapesti Honvéd SE-ben játszottam 2014-ig, ahonnan a Nemzeti Kézilabda Akadémiára vezetett az utam. Itt volt lehetőségem a korosztályos válogatottban is szerepelni, majd 2018-ban kaptam lehetőséget átigazolni jelenlegi klubomhoz, amire persze nem tudtam nemet mondani.

A kézilabda mellett szeretek a családommal és a barátaimmal lenni, valamint teniszezni és kosárlabdázni.

Tóth Attila

1997.03.17-én születtem Budapesten, de a szüleimmel Gödöllőn laktunk. Kiskoromban nagyon nagy volt a mozgásigényem, ezért már 4 éves koromban elkezdtem focizni a Gödöllői Góliátban. Tesi tagozatos általános iskolában kezdtem a sulis éveket. A kézilabdával 2005-ben egy nyári táborban ismerkedtem meg .

Majoros Gusztáv volt az első edzőm. Eleinte párhuzamosan csináltam a focival, de később már olyan sok volt az edzés, hogy választanom kellett, így maradt a kézilabda. Jó kis csapatunk volt (sokan most is NB1-ben játszanak), megnyertünk mindent, amit lehetett, gyermekbajnokságot 3-szor, diákolimpiát és rengeteg kupát.

A Török Ignác Gimnáziumba vettek fel a 8 osztályos képzésre, de a negyedik év után leigazolt a Veszprém utánpótlás csapata, ezért a veszprémi Medgyaszay Gimnáziumban folytattam tanulmányaimat.

Közben a kézilabdában is sikerült eredményesnek maradnom, ezért a korosztályos válogatottaknak is rendre tagja voltam. Több világversenyre is eljutottam, a legbüszkébb a 2017 évi algériai junior VB-n elért 5. helyezésünkre vagyok. Magyar Bajnok lettem az MKB Veszprémmel 2017-ben. Szinténekkor 2-szer lehetőségem volt a felnőtt „A” válogatottban szerepelni.

A középiskola után Csurgóra igazoltam, ahol másfél évet töltöttem. Közben folyamatosan tagja voltam a„B” válogatottnak. 2018 januárban újra Veszprémbe igazoltam, ekkor keresett meg az Eger, ahova egy évre írtam alá, de a közismert események miatt, ez csak csonka év lett. A 9. helyünket – egy rendkívül fiatal kerettel – nagy sikernek tartom, mert induláskor még a kiesésünk elkerülésében sem bíztak sokan.

Most a Veszprém KKFT-ben fogok játszani, szerződésem szerint legalább egy évig. A sport mellett mindig is fontosnak tartottam a tanulást, ezért az érettségi után a Szent István Egyetemre iratkoztam be, Gazdasági Menedzser Szakra. Még maradt pár félévem, de nemsokára azokon is túl leszek.

Olvasd el többi játékosunk bemutatkozását is ITT!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás itt: facebook
Megosztom!