Bemutatkozunk! 7. rész: irányítók

Sorozatunk befejező részében bemutatjuk kiknél lesz az idei évben a karmesteri pálca. Ismerkedjetek meg három fiatal irányító tehetségünkkel, akik a csapat játékát vezényelik majd.

Kristóf Mátyás

2006-ban kezdtem kézilabdázni a veszprémi Báthory István Általános Iskolában, ahol szép eredményeket értünk el az évek során. Több jelenleg is profi kézilabdázóval játszottam ott együtt, mint például Szita Zozo vagy Schmid Péter.

Serdülő koromban kerültem az akkori MKB Veszprém utánpótlásába, ahol sok edző keze alatt nevelkedtem, de legtöbb ideig már ott is Tombor Csaba volt a trénerem. 2018-ban igazoltam a Veszprémi KKFT csapatába.

Több korosztályos válogatottban is szerepeltem, de nemzetközi tornára csak 2019 nyarán jutottam el, az U21-es junior válogatottal. Azon a spanyolországi világbajnokságon a 15. helyezést sikerült megszereznünk.

A kézilabda mellett a Pannon Egyetemen teljesítem utolsó félévemet villamosmérnöki alapszakon.

Fazekas Gergő

A kézilabdát 7 éves koromba kezdtem az Éles Kézisulinal. Az első nagyobb sikerem egy gyermek bajnokságban elért első hely. 2018-ban sikerült megnyernünk a serdülő bajnokságot is.

2019 második félévében kerültem fel a felnőtt csapatba 3. számú irányítóként, és csak szoktam az NB1/b-t. Ekkor sikerült bekerülnöm a válogatottba is. Magyar színekben egy serdülő Európabajnokságon is részt vehettem, ahol az 5. helyen végeztünk.

A nyáron az volt a célom, hogy a felnőtt csapatba minél többet tudjak játszani és a csapat egy nagyon jó eredményt érjen el. Emellett készültem az ifjúsági EB re is.

Sikerült elérni a célt mert a csapatunk a következő szezontól a legmagasabb osztályban szerepelhet. Idén is megvan a cél: bent kell maradni az NB1-ben. A válogatottal pedig a jövő nyári Világbajnokságra készülünk majd.

A kézi mellett suliba járok, amiből van meg két évem hátra, majd jöhet a sikeres érettségi. Szabadidőmet leginkább a családommal szeretem tölteni.

Tóth Márton

Budapesten születtem 1998.04.10-én. Másodikos lehettem mikor elkezdtem kézilabdázni az iskolában.

Azért, hogy a saját korosztályomban tudjak játszani többször is csapatot kellett váltanom. Végül az elektromos SE-ben kötöttem ki, ahonnan Éles Józsi hívására jöttem Veszprémbe már 8 éve. 

4 évet töltöttem a Telekom Veszprém utánpótlásában, majd átjöttem a VKKFT-be. Örülök hogy 4 év alatt összeállt minden ahhoz, hogy fel tudjunk jutni és csapatváltás nélkül kerültünk az NB1-be.

Olvasd el többi játékosunk bemutatkozását is ITT!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás itt: facebook
Megosztom!