Bogláron hagytuk a drága pontokat

A K&H liga 11. fordulójában a NEKA otthonában léptünk pályára idei utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésünkön.

A keddi Európa-liga mérkőzés után egy nagyon fontos találkozó várt csapatunkra. Ellenfelünket eddig a bajnokságban még nem sikerült legyőzni. Ennek megváltoztatása illetve, hogy újra bajnoki pontokat szerezhessünk volt az elsődleges és legfontosabb célunk.

A találkozó első percei igen jól alakultak számunkra. Első találatunkat Éles Benedek jegyezte, majd Gál, Stranigg és Tóth is betalált, miközben a kapuban álló Podoba János is két szép védést mutatott be. A 9. percben Sótonyi László kért időt (4-8). Ezek után továbbra is maximálisan kihasználtuk helyzeteinket, gyorsan hétre duzzadt az előnyünk (16. perc 6-13). Az ekkor magukra találó Balaton partiak kettővel csökkentették hátrányukat és most Konkoly Csaba kért időt. Bár Stranigg újra betalált és Balogh Tibor is pazarul védte az ellenfél büntetőjét a kialakított különbség egyre csak olvadt, a kihagyott helyzeteknek, technikai hibáknak köszönhetően. Az első 30 perc egy gólos vezetésünkkel zárult (16-17).

Fotó: Cseh Péter

A második félidőben első helyzetünket Molnár rögtön értékesítette (16-18). Balogh ekkor is szép védést mutatott be, de az ellenfél ezt követő ziccerét nem tudta hárítani, a NEKA kiegyenlített (36. perc 18-18). Ismét fej-fej mellett haladt a két csapat, kapusunk hiába hárította egymás után az ellenfél két lövését, ellépni nem sikerült. A túloldalon a kapuban álló Palasics Kristóf is ugyanezt bemutatta, így ezek a percek a kapusok teljesítményéről szóltak. A 47. perc elején a hazaiak átvették a vezetést (22-21). Ekkor Konkoly Csaba időt kért. Az időkérés után először Szmetán góljával kiegyenlítettünk, majd egy újabb Balogh védést követően a vezetést nem sikerült átvenni. Az utolsó 10 percre fordulva ismét a NEKA talált be, melyre rögtön válaszoltunk. Szmetán üres kapus gólja után, hét perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás (25-25).

Az utolsó percekben mindig az egyenlítésért támadtunk, és az 56. percben már az ellenfél vezetett kettővel. Sajnos az utolsó két percben nem alakultak kedvezően a dolgok. Balogh újbóli védését követően Konkoly időt kért, mely után Szrnka rögtön gólt lőtt, de a következő pillanatokban ki is állították. Az utolsó 30 mp-ben egy büntetőt is kapott az ellenfél, melyet értékesített. Gál Dominik ezek után is betalált, az ő góljával zárult a találkozó.

K&H Liga 11. forduló:
HSA NEKA – Fejér-B.Á.L. Veszprém: 31-30 (16-17)

HSA NEKA: Palasics K. (K) 3/13, Demény X. 5/24, Temesvári G 3, Krakovszki Zs. 3, Papp T. 1, Sisa E.1, Krakovszki B.4, Sztraka D. 6, Ács P. 2, Kovács T.1, Dely M. 5, Fekete D., Dobi B.1, Karai M.1, Szilágyi B.3, Bodócs M.
Vezetőedző: Sótonyi László

Fejér-B.Á.L.Veszprém: Balogh T. (K) 5/22, Podoba J. (K) 3/14, Miklós G. (K) 0/2, Tóth P. 2, Szmetán P. 2, Hári L. 1, Éles B. 6, Stranigg J. 7, Pulay G. 1, Szucsik B., Ludmán M., Molnár B. 3, Szrnka L. 1, Vetési B., Gál D. 5, Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

JV: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Kiállítások: 0, ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/nekahandball/videos/2975542282754839/

Következő NB1-es mérkőzésünkön a Budai Farkasokat fogadjuk a Március 15. Sportcsarnokban december 10-én 16 órától. Előtte pedig Európa-liga mérkőzést játszunk a Tatran Presov ellen a Veszprém Arénában.
Gyertek és bíztassátok akkor is a csapatot, mert nagy szükség lesz rá.

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!