BOMBAMEGLEPETÉS AZ EURÓPA LIGÁBAN?

A Fejér-B.Á.L. Veszprém bombameglepetést is okozhat?

Ha van olyan, hogy szívmelengető vereség, akkor a Chambéry-ben elért 29-25 (15-12) mindenképpen annak számít. Éles József klubjának csapata ugyanis sport történetének első, Európa-liga összecsapásán annyira tisztességesen helytállt a sportág egyik francia fellegvárában, hogy a keddi visszavágón esélye maradt arra, hogy 2.5 éves, NB I-es szereplés után azonnal csoportkörbe jusson.

Fotó: Cseh Péter

De ez már egy másik történet lenne. Amely irgalmatlan költségekbe kerülne. A Fejér-B.Á.L. Veszprém négy gólos, sikerként is elkönyvelhető veresége azért is figyelem felkeltő, mert három meghatározó játékosa – Tóth Péter, Széles Ákos, Éles Benedek – nélkül érte el ezt a megsüvegelendő eredményt a korábban többször is BL-ben szereplő riválisa otthonában.

A pályán lévő veszprémiek ismét bebizonyították, hogy a kritikus helyzetben és pillanatokban is képesek összefogni egymásért, Veszprémért és ezúttal a magyar kézilabdázás hírnevéért is. És ez most úgy is sikerült, hogy egyszerűen kontroll C-t játszottak kontroll V-t alkalmazva. Ami azt jelenti, hogy abszolút “lekopizták” a Balatonfüred elleni bajnoki összecsapás forgatókönyvét.

Ötnullás kezdés, utána is öt közte, 15-10. Majd az ellenfél üldözése, közelítése, egy gólos különbséggel, ismét megérkezve a meccsbe, 20-19 a 44. percben. Csak kettő közte négy perccel később, 22-20. Újabb nagy különbségű hátrány, 28-22 három minutummal a vége előtt. És a végén megint nagyot küzdve, harcolva tisztességes célba érkezés, reménykeltő végeredménnyel, 29-25. Szombaton már a Dabas elleni ki-ki bajnokira kell koncentrálni a csapatnak.

Aztán jöhet a keddi, arénabeli visszavágó a franciák ellen, sok-sok felmerülő kérdéssel. Lehet-e a nemzetközi tapasztalatszerző, jutalomútból, bombameglepetést érő csoportkörbe jutás?

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!