Bravúros győzelmet aratott a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21

Az NB I/B 8. fordulójában hazai pályán fogadtuk a DEAC csapatát vasárnap délután.

A debreceni alakulat a tabella 4. helyéről várta a találkozót. Szurkolóink előtt sorozatban a harmadik győzelemre készültek fiataljaink a DEVM Sportcsarnokban.

Fotó: Cseh Péter

A mérkőzés eleje igen szorosan alakult. 1-2 gólnál jobban nem tudtunk ellépni a rutinosabb erőkből álló debreceni csapattól. Többször is kiegyenlítettek, a 18. percben a vezetést is sikerült átvenniük (18-19). Kovács György vezetőedző időkérése után kezdtünk magunkra találni, támadásaink pontosabbá váltak, hibáink számát pedig minimálisra csökkentettük.  Négy gólt is szereztünk ebben a periódusban, amire csak eggyel tudott felelni a vendég csapat. Fokozatosan átvettük a vezetést és három gólos előnnyel mehettünk a szünetre (30. perc 16-13).

Fotó: Cseh Péter

A második félidőt is jól kezdtük, bár voltak rontott lövéseink, de tudtuk előnyünket növelni, amihez nagyon kellettek az extra védések is (39. perc 20-16).

Ezután a technikai hibák, szabálytalanságok vették át a főszerepet. Villant 2 piros lap is a vendég oldalon. Nagy-Gáspár László hétméteres védésének tapsolhatott a hazai közönség. Az 51. percben DEAC időkérés után ők zörgették meg újra a hálót. Újra szép kézilabdát láthatott a publikum. Kitartóan küzdöttek a vendégek is, oly annyira, hogy az utolsó öt percre fordulva ismét sikerült kiegyenlíteniük (55. perc 24-24). Még 30 másodperccel a mérkőzés vége előtt is megvolt a Debrecen esélye az egyenlítésre, de egy újabb bravúrt mutatott be Kaiser Bálint kapusunk és a végén mi örülhettünk a győzelemnek.

A kapuban Kaiser Bálint (fotó: Cseh Péter)

NB I/B 8. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – DEAC 28-27 (16-13)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: Nagy-Gáspár L. (K) 2/15, Kaiser B. (K) 6/20, Csizmadia L., Éles Zs. 6, Farkas M. 4, Fercsik D. 5, Gulyás M. 2, Szucsik B., Fazekas M. 2, Ruzsányi B. 2, Besenyei G., Majczán D. 3, Rubos N. 3, Török-Vida Zs. 1, Szatmári B., Szatmári S.
Vezetőedző: Kovács György

DEAC: Boros T. (K) 16/43, Maródi Á. (K), Hornyák Z. Mucza N., Kiss R. 8, Bakó Á., Fülöp G. 1, Illés T. 5, Kathi P. 1, Almásy R. 1, Kiss A. 1, Pethő Á. 6, Kerezsi Á., Dobos B. 1, Tóth M., István P. 3
Vezetőedző: Medgyessy Sándor

Játékvezetők: Fekete Tamás, Hajdu Tamás

Hétméteresek: 1/1, ill., 6/5

Kiállítások: 8 perc, ill., 4.perc

Köszönjük, hogy szép számmal érkeztek szurkolók a mai mérkőzésre! Biztatásuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sorozatban harmadik győzelmünket ünnepelhessük hazai pályán.

Legközelebb idegenben lépünk pályára a Szigetszentmiklósi KSK vendégeként.
A találkozó időpontja: 2023. október 28., szombat, 18:00

Kísérjétek el fiatal csapatunkat idegenbeli mérkőzéseikre is! Hajrá, Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!