Brutális Bravúr

Veszprémi KKFT – Ferencváros 33-24  (17-9)

Sérülések és betegség miatt öt hiányzója is volt a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés előtt a Veszprémi KKFT férfi kézilabda csapatának. Az élvonalbeli csapatunk edzője, Tombor Csaba ezért nem is tudott minden sorba nevet íratni a jegyzőkönyvbe.

A Fradi a Csurgó hétközi legyőzésének élményével érkezett az összecsapásra, ami talán túlzottan is elbizakodottá tette Horváth Attila edző együttesét, hiszen a VKKFT villám rajtot vett, 3-0. Aztán 8-2-vel állva hagyták a zöld-fehéreket Háriék. A fővárosiak képtelenek voltak felvenni a veszprémiek ritmusát. Fazekas Gergő egy az egyezéseivel fantasztikus gólokat lőtt, vagy dobatott társaival. A lerohanásos találatokkal sokkolták a Fradit. 14-7-nél már hét volt a különbség a két csapat között és több labdánk is volt arra, hogy nyolccal is vezessenek Szeitlék. Ez a szünet előtt azonban mégis megtörtént, 17-9. Így mentek szünetre a csapatok.

Sőt, a fordulás után megint veszprémi gól született, amivel kilencre hízott a hihetetlen gyors kézilabdát játszó Szmetánék előnye, 18-9. Ezt követően felváltva estek a találatok, a 37. percben még mindig messze volt a Fradi, 20-14. A mérkőzés előtt a dobogó harmadik helyén álló ferencvárosiak képtelenek voltak védekezésben megállítani csapatunk robbanékony, gólerős támadásait. A másik oldalon pedig nem bírtak az ihletett formában védő Ágoston Áronnal, aki ziccerek sokaságát hárította.  Ezért továbbra is maradt a magabiztos veszprémi vezetés. Az 50. percben 27-19. Horváth Attila időkérésnél gyorsabb játékot kért a csapatától, hozzátéve,  benne van, hogy jobban kikapunk, de feljebb is jöhetünk. De az 55. percben már tíz volt közte, 32-22. Sőt, egyszer még tizeneggyel is vezettek Bugyákiék és végül brutális, bravúros győzelmet arattak az esélyesebb FTC ellen, 33-24. A siker a csapatmunka diadala több kiváló, egyéni teljesítménnyel megspékelve.

Szmetán Péter a VKKFT kézilabdázója, aki kilenc gólt lőtt:

Alaposan felkészültünk a Fradi játékából. A videó elemzés sok mindenre felhívta a figyelmet.Betartottuk az edzői utasításokat, ezért sikerült ez a magabiztos győzelem.

Ágoston Áron a VKKFT kapusa:

Szívünket, lelkünket kitettük a pályára. A formánk még nem a régi, de küzdő képességgel kompenzáltuk  az ebből fakadó hiányosságokat. Bravúros győzelmet arattunk.

Tombor Csaba vezetőedző:

Nekem is vissza kell zökkeni a mérkőzésekbe, nem csak a játékosoknak. Ezért is izgultam, hogy mire leszünk képesek, ezért csak úgy tűnt, hogy nyugodt vagyok. Ez a teljesítmény azonban engem is meglepett. Szinte hiba nélkül kézilabdáztunk, büszke vagyok a srácokra.

Horváth Attila a Ferencváros vezetőedzője :

Gratulálok a Veszprémnek, jobban akarták a sikert, jól, lelkesen, gyorsan játszottak. Nem vagyunk hozzá szokva a szerda-szombat ritmushoz. Fáradtak, fásultak voltunk, fejben nem készültünk fel rendesen a mérkőzésre. 

fotó: Cseh Péter

Veszprémi KKFT: Ágoston, Miklós (K), Hári 7,Tóth M. 2, Kristóf 3, Tóth A. 1, Szmetán 9, Fazekas 5, Vajda 2, Szeitl 4, Bugyáki, Füleki, Tóth P., Seregi, Kovács

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!