Búcsúztunk a Magyar Kupától

A Magyar Kupa 4. fordulójában a PLER-Budapest otthonában léptünk pályára pályára péntek este. A legjobb nyolc közé jutás volt a tétje a találkozónak, amit idegenben szerettünk volna kiharcolni.

Tarabochia Marko 5 gólt lőtt (fotó: Cseh Péter)

A mérkőzés első gólját Zobec szerezte, de Hári büntetőjével rögtön egyenlítettünk. A mérkőzés 7. percében még egyenlő volt az állás (4-4), ott azonban az ellenfél átvette az irányítást. Gyorsan három gólos előnybe került a fővárosi csapat, melyen Kristóf találata is csak rövid ideig csökkentett. Egy újabb 3-0-s sorozattal a 11. percben már négy volt a hazaiak fórja (9-5). Danyi Gábor időkérését követően Hári duplájával még tartottuk magunkat, de a rontott lövések és a nem jól működő védekezésünk miatt a 20 percben már kétszer annyi gólt jegyzett vendéglátónk (29. perc 18:9). A folytatásban sem sokat javult a játékunk. A kapuban Balogh Tibort Gödör Bence váltotta, aki több parádés védést is bemutatott.  Ennek ellenére sem kerültünk közelebb, magabiztos 10 gólos vezetéssel ment pihenőre a hazai gárda (30. perc 24-14).

Grünfelder Péter 4 gólt szerzett (fotó: Cseh Péter)

Jót  tett a csapatnak a szünet. A második félidő első nyolc percében a négy lőtt gólunkra egyszer tudott csak válaszolni a PLER (38. perc 25-18). Vetési is jól szállt be, kétszer egymás után is betalált, tovább csökkentve a hátrányunkat.  Az 51. percben irányítónk újra duplázott, így még mindig maradt remény a továbbjutásra (32-28) Beállónk, Grünfelder gólja után újabb bravúros védést mutatott be Gödör, de az ellenfél többet már nem hibázott.  A mérkőzést a végig jól játszó Grünfelder újabb találata zárta le. 
Sajnos az első játékrészben összeszedett hátrányunkat nem tudtuk eltüntetni a sokkal jobb második félidei játék ellenére sem.
A PLER-Budapest csapata megérdemelten jutott tovább a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé (60. perc 36-31).

A mérkőzés után az öt gólig jutó balszélsőnket, Hári Leventét kérdeztük

Nem kezdtük jól sajnos a mérkőzést, a visszarendeződésünk nem volt az igazi. A második félidőben azonban javult a játékunk és kezdett arra hasonlítani, ahova el szeretnénk jutni. Sok munka van még előttünk, a bajnokság a legfontosabb számunkra.

Hári Levente 5 gólt jegyzett (fotó: Cseh Péter)

Magyar Kupa 4. forduló, PLER-Budapest – Fejér-B.Á.L. Veszprém 36-31 (24-14)

PLER-Budapest: Borsos M. (K) 4/17, Kránitz Z. (K), Takács Á. (K) 8/26, Zobec B. 4, Fekete Á., Várszegi Cs. 1, Tóth Á. 1, Sunajko F. 5, Simotics M. 8, Szkokán Sz. 3, Bak I. 7, Alan J. 5, Vízler M. 2, Fodor M., Farkas T.
Vezetőedző: Horváth Attila

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 1/17, Mojsilov M. (K), Gödör B. (K) 6/23, Nourelden K. 2, Grünfelder P. 4, Hári L. 5, Preszter Á. 1, Tarabochia M. 5, Hornyák B. 2, Kristóf M. 1, Szuharev L. 4, Szrnka L. 2, Bugyáki D.1, Vetési B. 4
Vezetőedző: Danyi Gábor

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs
Hétméteresek: 2/2, ill., 2/2
Kiállítások: 8 perc, ill., 4 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://fb.watch/pybBExTLum/

Köszönjük szurkolóink támogatását! Legközelebb a tavaszi szezon nyitómérkőzésén találkozhattok a csapattal, amikor a Dabas KC-t fogadjuk hazai pályán.
A mérkőzés időpontja: 2024. február 3., szombat, 18:00 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!