Budakalász “learatva”

Egy újonc csapat életében minden pont aranyat ér! A Veszprémi KKFT boldog volt a hétközi, Cegléd elleni döntetlen után. De a Budakalász legyőzése , 26-21 (16-9) legalább akkora siker, mint a Fradi, vagy a Gyöngyös két vállra fektetése. Igazi bravúr kategória, hiszen a vendégek alaphelyzetben is erősebbek, hát még ha öt játékosát is nélkülöznie kell Tombor Csaba vezetőedzőnek.

fotó: Szűcs Attila

A szakember egyik nagy erénye, hogy alaposan kielemzi az ellenfelek gyengéit és azt a taktikában szinte mindig megvalósíttatja a játékosaival. A közösség ereje most is azt bizonyította, hogy “megfogyva bár, de törve nem” vas akarattal, kiváló küzdeni tudással a most lehetőséget kapók is nagyon sokat hozzá tettek az öt gólos, káprázatos, csak remélni mert, de nem várt sikerhez. Csoknyai István edző Kalászát azért tudta “learatni” a csipet csapat, mert rendkívül tudatosan védekeztek, elől a Fazekas – Éles duó szállította a tőlük elvárható gólokat. De most is voltak olyanok, akik rajtuk kívül is hozzá tették azt az egy-két találatot, amivel már nyolc is volt a különbség a “gyerekek” javára. 

És mindezt azért tudták megvalósítani, mert olyan hátteret kaptak Miklós Gergő kapustól, amire csak csettinteni lehet, még az ínyenceknek is. A veszprémi hálóőr több, mint ötven százalékon teljesített. És akkor is ihletett formában maradt, amikor a fáradtság miatt már többet  hibáztak elől és hátul is a társai. Ezzel további tartást adva a CSAPAT – nak.

Fiúk, ez jó mulatság férfi munka volt! Főleg ilyen fiatalon, készülve a felnőtt kor megpróbáltatásaira. Köszönjük a fantasztikus élményt és várjuk a hasonló folytatást!

fotó: Szűcs Attila

De volt ám ennek a sikernek még egy, kevesek által ismert, motivációs ereje is. A bajnokság elején az egyik élvonalbeli csapat edzője úgy fogalmazott, hogy csak magyar kézilabdázókkal nem lehet megőrizni az NB I-es tagságot. És ez a jóslat azóta is ott van a VKKFT öltözőjének falán. Hogy senki el ne felejtse! A játékosoknak ugyanis azóta is sérti az önérzetét. Viszont úgy tűnik, ez mégis elérhető cél.

Sőt, a Magyar Kupában akár a legjobb négy közé is bejuthat a magyarokból össze rakott magyar csapat! 

Szerdán ezzel a szellemiséggel Csurgón ez a tétel is bizonyítható lehet…  

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!