Csak a történelmi pillanat

Kellett egyet aludnom erre a nyolc gólos hazai “zakóra” a Liga-kupa elődöntőjének első összecsapása után. Nem azért, mert így a Budakalász magyarjai szinte biztos, hogy bejutottak a fináléba. Sokkal inkább azért, mert egy történelmi pillanaton kívül ezúttal nem találtam igazi pozitívumot. Sajnos, egy kicsit még rossz érzésem is támadt a látottak alapján a találkozó végén.

A megható pillanat az volt, amikor Éles Benedek és testvére, Éles Zsombor egyszerre volt pályán. Azonnal beugrott két kép az emlékekből. Amikor az első szülött fiút édesanyja és apukája hazavitte a kórházból. És az a konkrét fotó, amikor Benit és Zsozsót fotóztuk a házuk teraszán és az benne van az Éles-kanyar című könyvben. Ki gondolta volna akkor, hogy a most edzőként is dolgozó Éles József tudja egy csapatba illeszteni a két fiút. Bizony múlik az idő. Én sem hittem volna, hogy megadja a sors, miszerint apát és két fiát is közvetíthetem egyszer. Nem mellesleg, Zsombor három szép góllal mutatkozott be a felnőtt csapatban.

fotó: Cseh Péter

E nagyon kellemes emlékezés és kitérő után leírnám szomorúságom, féltő aggodalmamat is. Merthogy a válogatottnál játszó Borbély Ádám és Fazekas Gergő hiánya bizony alaposan meglátszott a játékon. Ők és Vajda Huba a következő idényben már nem lesznek Fejér-B.Á.L Veszprém kézilabdázói. És azzal, hogy most a védelem tengelyéből Bugyáki Dávid is hiányzott, bizony összecsuklott a védekezés és a támadások is tanácstalanságot sugalltak. Bágyadt produkció volt ez, amelyben az NB I-es és a fiatalok alkotta vegyes nem tudott megfelelő ellenállást mutatni a hatvan percig pörgő Csoknyai-csapat ellen.

A visszavágó előtt lőtávolon kívül maradt a csapat. Ezt a meccset gyorsan törölni kell a fejekből.

Na, majd a Magyar Kupa elődöntőben, a hiányzókkal kiegészülve azért az egy más összecsapás lesz megint a Kalász ellen. Igaz, az ellenfél is viszi az Audi Arénába a külföldi játékosait.

Azt azért vegye elő mindenki az emlékeiből, hogy az őszi bajnoki mérkőzés eredménye, Veszprém – Budakalász 26-19!… 

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!