Csapatkapitányunk búcsúzik

Kristóf Mátyás irányítónk és csapatkapitányunk 6 szezont követően köszön el klubunktól, és nyártól ő is a Budai Farkasok-RÉV csapatánál folytatja pályafutását

Kép: Győri ETO – UNI FKC Facebook oldala

Matyi nyolcadikos korában került először az Éles Kézisuliba, majd a 2018/2019-es szezonban igazolt klubunkhoz és 2 NB I/B-s év után tagja volt annak a csapatnak, akik négy évvel ezelőtt kiharcolták az élvonalba kerülést.

Irányítónk klubunk színeit két alkalommal a junior válogatottban is képviselte, és 5 gólt is lőtt.

A 6 szezon alatt összesen 167 alkalommal öltötte magára az Éles-mezt, és 389 gólt szerzett.

Fotó: Cseh Péter

A csapattal óriási sikert értek el, amikor a Magyar Kupa ezüstérem megnyerésével szerepelhettek az Európa-ligában.

Magyar Kupa döntő után (fotó: Cseh Péter)

Három alkalommal lépett pályára az EL-ben, ahol 9 gólt lőtt a francia Chambery elleni selejtező párharcban. Felfele ívelő pályafutását sajnos a csoportkör első, Göppingen elleni idegenbeli mérkőzése törte meg, ahol súlyos térdsérülést szenvedett, és az egész szezont kihagyni kényszerült. Matyi a kényszerpihenő alatt is mindig a csapat mellett volt, igazi csapatkapitányként a lelátóról is támogatta a csapatot, szurkolt a fiúknak, nemcsak hazai pályán, de idegenbeli mérkőzéseken is.

Csapatkapitányunk visszatérése igen emlékezetesre sikerült. Hosszú kihagyást követően, ősszel az egyetlen idegenbeli győzelmünk alkalmával igen fontos gólokat szerzett a Budakalász ellen. Matyi méltó módon zárta le az itt töltött időt. A Telekom Veszprém elleni szezonzáró mérkőzésen 5 találattal és kiváló játékkal köszönt el a csapattól és a szurkolóktól.

Megkértük Matyit, hogy idézze fel az itt töltött éveit

„Nehéz bármit is mondani ebben a pillanatban. Életem és karrierem legszebb éveit töltöttem itt. Rengeteg felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb, ezek közül is az Európa-liga selejtező mérkőzések, illetve a Magyar Kupa második hely a legkedvesebbek. Nagy öröm volt számomra ennyire összetartó közösséghez tartozni. Büszke vagyok mindenkire, aki részese volt ennek a családnak. Köszönök mindent!”

Fotó: Cseh Péter

Éles József, klubunk tulajdonosa kritikusan nyilatkozott játékosunkról

„Kicsi kora óta ismerem Matyit, nagyon hasznos tagja volt a csapatnak, örülök, hogy nálunk játszott. A kulcsjátékosok távozása után tőle vártam, hogy vezéregyénisége lesz a csapatnak, de sajnos a sérülése közbeszólt.”

Fotó: Cseh Péter

Köszönünk mindent, Kapitány! Sok sikert kívánunk Budaörsön! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!