Csattanós Fejér-B.Á.L válasz

Időnként megfogalmazódnak olyan szélsőséges vélemények, gondolatok, hogy a kézilabda mérkőzéseknek csak az utolsó tíz percét érdemes nézni a televízióban, mert minden akkor dől el. Különösen akkor van ez így, amikor nagyjából két azonos tudású és felkészültségű együttes feszül egymásnak.

Nos, a Tatabánya – Fejér-B.Á.L. Veszprém összecsapásból több ilyen szempont is hiányzott. Nem volt mindenkinek elérhető közvetítés, ha volt egyáltalán. Nem azonos tudású csapatok játszottak. Ennek ellenére valóban minden az utolsó tíz percben dőlt el. Sőt, inkább az utolsó háromban, valóban drámai izgalmak között, forgatókönyvet sem lehetett volna jobbat írni.

Már az első félidőben egyértelműen látszott a veszprémiek újra “harapnak”, ismét csapatként küzdenek, megint vannak jó egyéni teljesítmények, aminek köszönhetően nem hagyták a rutinosabb, hazai és külföldi válogatottakat is bevető hazaiakat kibontakozni, akik már megkezdték az utóbbi fordulókban a mély gödörből való kimászást. Ezért már a félidő is biztató volt a vendégek szempontjából. Csak 14-13, oda.

Fordulás után is minden maradt a “régiben”. Felváltva vezettek, egyenlítettek a csapatok, amely egészen elképesztő végjátékot ígért. Így is volt. Az 57. percben még kettővel, 25-27-re vezetett Tombor Csaba edző együttese, aki, mint tudjuk, nyártól a “Bányász” kispadjára ül. 1.58-al a vége előtt egyenlítettek a hazaiak, viszont emberhátrányba kerültek a vendégek. Ancsin lövését Borbély bravúrosan lábbal védte . Tombor 59.50-nél időt kért és az újra bombaformában, eredményesen lövöldöző Éles Benedeknek (9 gól) már nem sikerült a kevés idő miatt győztes gólt szereznie, 27-27.

A sport ismét bizonyította, hogy nem mindig az esélyesebb győz. Mint, ahogy azt is, hogy ha rend van a fejekben, a szívben és a lélekben, lehet bomba meglepetést okozni. Mert ez az idegenbeli pontszerzés feltétlen annak számít.

A régi csarnokuktól búcsúzó, az újba költöző “Bányász”  drukkereknek szintén kapaszkodót adott ez a váratlan X. Különösen azoknak, akik kétkedve fogadták, hogy Tombor Csaba Tatabányára érkezése jó döntés-e? Csattanós választ adott fiatal, magyar “gyerekeivel”…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!