Csúszva-mászva, talpra állva

A Veszprémi KKFT hazai pályán is legyőzte a Dabast 25-21-re az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság újabb fordulójában. Az újonc a sikerével már nyolcadik a tabellán. Tombor Csaba vezetőedző együttese a sok kimaradt helyzet miatt csak a hajrában tudta  meggyőzővé tenni a fontos győzelmét és már a vasárnapi, Balatonfüred elleni megyei rangadóra készülnek. A VKKFT legeredményesebb játékosa ezúttal a hat gólig jutott Kristóf Mátyás volt. Szerinte nem az volt a gond, hogy már negyedszer játszottak egymás ellen a dabasiakkal.

-Megint az volt a problémánk, hogy újra kimaradtak a kidolgozott helyzeteink, ziccereink és ezt az ellenfelünk jól kihasználta, ezért lehetett sokáig szoros, izgalmas a mérkőzés eredménye – értékelt a találkozó után Kristóf Mátyás. – Ennek egyik oka, hogy mentálisan sokat kivett belőlünk a heti két mérkőzéses megterhelő sorozata, ezért hibázunk többet a kelleténél. Ez egyébként igaz a mezőny többi csapatára is.

A csapatkapitány- helyettes ezután arról beszélt, hogy a vasárnapi, Balatonfüred elleni megyei rangadón is sikerülhet-e jó eredményt elérni, hiszen a Magyar Kupa bronzcsatájában döntetlent játszottak ellenük a rendes játékidőben.

fotó: Cseh Péter

-Ebből kiindulva most is izgalmas, szoros mérkőzésre számítunk, még akkor is, ha tudjuk, hogy ellenfelünk kerete erősebb, rutinosabb és válogatott játékosaik is vannak – fogalmazott a Kristóf Mátyás. – Ami nagy boldogságot jelent mindnyájunknak és engem különösen inspirál, hogy újra nézők előtt kézilabdázhatunk. Remélem, a fürediek ellen még többen ott lesznek az aréna lelátóin és drukkolnak nekünk.

A Dabas elleni, nehezen kivívott sikernek az egyik nagy pozitívuma az volt, hogy  ezúttal nem a kezdő sor vitte a prímet, hanem a helyükre állók bizonyították, hogy kiélezett helyzetben is lehet rájuk számítani, ha a társaknak nem megy úgy a játék, a góllövés, vagy a védekezés, ahogy szokott. Csúszva-mászva, talpra állt a csapat a találkozó végére és győzött.

A VKKFT jelenleg olyan pozícióban van a tabellán, ahol hatalmas a tülekedés a hatodik helyezett alatt.Amennyiben a Gyöngyöst, a Komlót és a Ceglédet is legyőzik hazai pályán, akkor akár a hetedikek is lehetnek. És akkor a Füred elleni megszerezhető meglepetés ponttal még nem is számoltunk…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!