Egy pontot hozott a hétvége a csapatainknak

A K&H Férfi Kézilabda Liga 17. fordulójában az OTP Bank- Pick Szeged otthonában léptünk pályára szombat este. A Bajnokok Ligája résztvevő és magyar bajnoki ezüstérmes ellen a gyakorlás és a tisztes helytállás volt a célunk

Fotó: Sólya Eliza

A mérkőzés első gólját balátlövőnk, Tarabochia szerezte, de egy 5-0-s sorozattal gyorsan négy gólos előnybe került a hazai együttes (5. perc 5-1). A közel hat perces gólcsendünket Szrnka törte meg. A hátrányunk ezekben a percekben nem nőtt tovább a kapuban álló Gödör Bence bravúros védéseinek köszönhetően. A 16. percig állandósult egy 3-4 gólos különbség. Djukic duplával köszönt be Nagy Martin kapujába, és csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás is megszerezte a maga gólját (16. perc 11-7).

Gödört Mojsilov váltotta a kapuban, aki védte Kalarash, majd Bodó lövését is. Ennek ellenére elkezdett kinyílni az olló, támadásaink pontatlanná váltak, labdákat adtunk el, miközben sorozatban négyszer is eredményre vezetett a szegediek támadása. Most Pulay állította meg a Tisza-partiak rohamát ( 21. perc 15-8). A pihenőig hátralévő időben magunkat ismételtük sajnos. Újabb 6 percig nem találtuk az ellenfél kapujába vezető utat. Ezúttal fiatal jobbszélsőnk, Preszter Ákos volt eredményes (27. perc 18-9). A szünetre tíz gólos hátránnyal mentünk (30. perc 22-12).

Fotó: Sólya Eliza

A második félidő első találatát is mi szereztük, Djukic révén. Az első percekben a szegediek hibáztak többet, és Mojsilov is remekül teljesített. Előbb Stepancic, majd Bodó lövésének is megálljt parancsolt. Preszter újabb góljával és két Hári által értékesített büntetővel tízen belülre kerültünk a 38. percre (38. perc 24-17).

Hári ezt követően akciógólokból triplázott.  Az utolsó negyedórához közelítve jól tartottuk magunkat a jóval nagyobb játékerőt képviselő, sztárok sorát felvonultató ellenféllel szemben.  Ez a nagy különbség ki is ütközött a végére, amikor öt góljukra nem volt válaszunk (48. perc 32-21).  Ekkor sem adtuk fel, de a két újabb Djukic bomba és Hári révén az újabb értékesített hétméteres is csak pillanatnyi reményt adott arra, hogy tíz gól alatt marad a hátrányunk a végére. Az utolsó másodpercekben Frimmel találata alakította ki a végeredményt (60. perc 42-28).

A találkozót követően a két gólt szerző, a védekezésben is aktív jobbszélsőnket, Preszter Ákost kérdeztük

Ezen a meccsen a gyakorlás volt a cél. Úgy gondolom, hogy sikerült megvalósítani jó dolgokat. Egy ilyen csapat ellen mindig jó játszani, mert hatalmas lehetőség megmutatni a mi tudásunkat is.

K&H Liga 17. forduló, OTP Bank-Pick Szeged – Fejér-B.Á.L. Veszprém 42-28 (22-12)

OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard E. (K) 8/23,  Nagy M. (K) 7/20, Stepancic L. 2, Bodó R. 4, Martins S. 4, Gazsó P. 2, Szita Z. 1, Gaber M., Sostaric M. 3, Frimmel S., Bánhidi B. 6, Kalarash G., Molina C., Garciandia A. 4, Bombac D. 1, Szilágyi B. 8
Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) , Mojsilov M. (K) 8/37, Gödör B. (K) 3/14, Nourelden K. 2, Grünfelder P., Hári L. 6, Preszter Á. 2, Pulay G. 2 , Tarabochia M. 5,  Kristóf M. 1, Szrnka L. 1, Bugyáki D., Vetési B.  2,  Djukic B 7.
Vezetőedző: Danyi Gábor

Játékvezetők: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Hétméteresek: 3/3 ill., 3/3
Kiállítások: 4 perc ill., 6 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/share/v/e4Vw1YgcFVrhpjHt/

Következő mérkőzésünkön hazai pályán fogadjunk az FTC-Green Collect csapatát.
A találkozó időpontja: 2024. március 2., szombat | 18:00

Egy pont maradt a zsebünkben az NB I/B bajnoki mérkőzés végére

Archiv fotó: Cseh Péter

Az NB I/B bajnokság 19. fordulójában U21-es csapatunk egy rohanós mérkőzést játszott a Budai Farkasok-Rév együttesével vasárnap délután a DEVM Sportcsarnokban.

Az első perctől fogva irányították fiataljaink a találkozót, a gyors támadásainknak köszönhetően a 9. percben már négy volt a fórunk (9. perc 7-3) A szép gólok és jó védekezés mellett hibák is becsúsztak a játékba. A Farkasok megrázták magukat, és a 23. percben kiegyenlítettek (23. perc 14-14). A lefújásig pedig két gólos előnyre tettek szert (30. perc 17-19).

Jót tett a szünet a csapatnak. Egy 4-0-s sorozattal, közte két üres kapus góllal visszavették az előnyt fiataljaink (34. perc 21-19).
És a második félidő hátralevő részében uraltuk a mérkőzést. Az ellenfél innen már csak az egyenlítésig jutott, de mindig volt válaszunk. A végjátékban úgy tűnt megnyugodhatunk, hiszen az utolsó 5 percre – Fazekas Máté 12. góljával – négy gólos előnnyel fordultunk rá (54. perc 33-29).

Archiv fotó: Cseh Péter

Az ellenfél vezetőedzője, Kiss Szilárd időt kért, ami számukra hasznosnak bizonyult. Nálunk a remek játékot a kapkodás és a hibák váltották fel, amit a Farkasok azonnal kihasználtak. Az előnyünk a felére csökkent, így ezúttal Éles József kérte ki idejét, majd a hét a hat elleni támadás mellett döntött. Ebből sajnos két üres kapus gólt is kaptunk zsinórban, az előnyünk pedig eltűnt.

Az utolsó gólunkat Fercsik Dániel szerezte 50 másodperccel a vége előtt. Ezzel újra nálunk volt az előny, de erre rögtön jött a vendégek válasza. Az utolsó pillanatokban még eredményesen hárított a Budai Farkasok kapusa, így pontot raboltak a vendégek (60. perc 34-34).

NB I/B 19. forduló Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – Budai Farkasok-Rév 34-34 (17-19)

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21: László A. (K)  0/12, Kaiser B. (K) 6/28, Csizmadia L., Éles Zs. 5, Farkas M. 3, Fercsik D. 4, Gulyás M. 1, Pintér K. 1, Fazekas M. 12, Ruzsányi B. 2, Majczán D. 1, Patonai B., Rubos N., Török-Vida Zs. 3, Szatmári D. 2, Ihász D.
Vezetőedző: Éles József

Budai Farkasok-Rév: Lakatos K. (K) 10/31, Tóth N. (K) 1/11, Szeitl L. 5, Csányi Cs., Puskás M. 1, Horváth D. 2, Vuleta M. 3, Pintér B. 2, Szövérdffy Sz., Csengeri H. 5, Bodnár G. 1, Kovács Á. 5, Fekete D. 1, Hutvágner Á. 1, Bendicsek Á. 1, Kende P. 6
Vezetőedző: Kiss Szilárd

Játékvezetők: Gulybán Olivér, Juhász Dániel

Hétméteresek: 3/3, ill., 2/3
Kiállítások: 4 perc, ill., 12 perc

Következő fordulóban a Rákosmente otthonában lép pályára U21-es csapatunk.

A találkozó időpontja: 2024. március 2., szombat | 17:00

Hajrá, Veszprém! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!