Egyszer fent, egyszer lent

Együtt kimászunk a gödörből!

Nehéz bármit is írni erről a meccsről. Bátran mondhatjuk, hogy senki sem ilyen mérkőzésre számított a Chambéry elleni gyönyörű győzelem után.

A K&H Liga 6. fordulójában a Ferencváros otthonában léptünk pályára október 21-én pénteken. Mindkét csapat szoros meccsre készült, ám a Fradi hamar tekintélyt parancsolt, mi pedig sajnos már az első félidőben sok hibával játszottunk, amit rendre büntetett a házigazda.

A szünetben nem volt túl biztató az eredményjelzőre nézni, de ismerve a csapatot, ebből még bármi is lehetett volna. A csoda azonban ezúttal elmaradt. Kapkodtunk és ebből újabb hibák születtek, majd jöttek a kontra gólok a zöld-fehérektől.

A Ferencvárosnak minden összejött ezen a mérkőzésen.
Nagyon sok lerohanás gólt kaptunk, így a védekezésünk sem tudott összeállni, ami nélkül a kapusteljesítmény is elmaradt


Ludmán Marcellnek ez volt a bemutatkozó mérkőzése, és 4/6 góllal a csapat egyik legeredményesebb játékosa lett. Gratulálunk Marci! Így tovább!

FTC – Fejér-B.Á.L. Veszprém 40-23 (21-11)

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Gólszerzők:  Éles B. 4, Ludmán M. 4, Stranigg J. 4, Hári L. 3, Vetési B. 3, Bugyáki D. 1, Kristóf M. 1, Molnár B. 1, Pulay G. 1, Szmetán P. 1
illetve Csörgő K. 5, Imre B. 5, Nagy B. 5, Bujdosó B. 4, Bognár A. 3, Debreczeni D. 3, Füzi D. 3, Kovacsics P. 3, Pordán B. 3, Prainer V. 3, Balogh Zs. 2, Lékai M. 1,

Nyilatkozatok

Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője:

Szeretném, most nyilvánosan is megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak az ellenfélnek a továbbjutáshoz az Európa-ligában. Egy-két hónapon belül ez volt az egyetlen meccs, amit az első perctől, az utolsóig végignéztem – tehát nem megvágva – , mert nagyon érdekelt, hogy mi történt, és egyébként hatalmas dolog volt. De tudtuk azt, hogy meghatározó átlövők nélkül játszott akkor is, meg jönnek hozzánk, amit azért hosszú távon, sorozatterhelésben nem könnyű megcsinálni. Éles Benedek is most tért vissza, Széles Ákos nem volt. Ludmán szerintem nagyon nagy segítség lesz, és örülök neki, hogy elvitték. Ugye ő Ferencvárosban is nevelkedett, és lehetőséget kap NBI-ben, biztos vagyok benne, hogy megszolgálja, oda való.
A mérkőzés a mi részünkről abszolút úgy alakult, amit szerettem volna, a hibák mellett végig futottuk becsületesen, nagyon jó hozzáállással, ismételgetem minden meccs után, öröm ezekkel a srácokkal dolgozni, mert mindent maximálisan beletesznek. A védekezésben tudtunk javítani olyan apróságokat, amit az elmúlt másfél hétben gyakoroltunk itt a válogatott szünetben, és ezzel egy kicsit tudtunk előre lépni, kapusteljesítményben mindenképpen.

Konkoly Csaba vezetőedzőnk:

Az eredmény önmagáért beszél. Igazából az a mérkőzés amiért jöttünk, az nem valósult meg, illetve a Ferencváros maximálisan kihasználta gyermeteg hibáinkat és keményen büntetett. Tanulunk belőle. Nagyon remélem, az elkövetkező időszakban mindenki tanul belőle és máshogy fogunk játszani. Ez a csapat is mi vagyunk, akik továbbjutottak az Európa-liga csoportkörébe, csak nem a tervek és a valós tudásunk szerint játszottunk sajnos. Gratulálok a Ferencvárosnak, további sok sikert kívánok!

Kristóf Mátyás csapatkapitányunk:

Gratulálok én is a Ferencvárosnak. Ugyanazt tudom elmondani, mint a Csaba mondott. Ilyen játékot nem engedhetünk meg magunknak úgy, hogy az Európa-ligában szereplünk. Tényleg nagyon el kell gondolkodnia mindenkinek, hogy mi okozta ezt a förtelmes vereséget. Illetve ki kell javítani a hibáinkat. Nem lesz sok időnk, de előre kell tekintenünk, valahogy muszáj kijönnünk ebből a hatalmas gödörből most. Még egyszer gratulálok a Ferencvárosnak.
fotó: Cseh Péter

A csapat és a stáb azon fog dolgozni, hogy a hibákat kiküszöbölve, hétfőn már tiszta lappal indulhassunk útnak Göppingenbe életünk első Európa-liga csoportkör mérkőzésére.

Köszönjük a szurkolóink töretlen bizalmát! A csapat mindent megtesz, hogy meghálálja ezt.

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!