Éles Bendek odacsapott a Csurgónak

A Veszprémi KKFT a Liga-kupában is folytatja nagyszerű menetelését. Hiszen négy tovább jutás után az ötödik összecsapást követően is megmaradt az esély arra, hogy finálét játszhasson ebben a sorozatban, ahol a Komló várja az ellenfelét.

A nagy különbség az volt az előző sikerekhez képest, hogy addig csak egy összecsapás döntött a tovább lépésről, a csurgóiakkal viszont visszavágózni is kell a tovább jutásért.

Tombor Csaba vezetőedző felhasználva játékos pályafutásának ilyen jellegű tapasztalatait is, remekül forgatja már hetek óta kifacsart csapatának keretét, amely mindig kap új impulzusokat valakitől a pályán. A Csurgó ellen Borbély Ádám kapus mellett Éles Benedek volt az, aki elképesztő teljesítménnyel járult hozzá a három gólos, 29-26 (12-12) győzelemhez. Az ifjú titán 11-szer volt eredményes a három kapust is csatába küldő rivális ellen. Rendesen odacsapott a Csurgónak „Beni”.

Ez az egyik legnagyobb erénye a VKKFT -nek a kiváló csapatszellem mellett, hogy mindig van valaki, aki áthúzza a holtponton a csapatot. Az is kiderült, hogy a nagyot küzdő Csurgó jobban elfáradt, mint a hazaiak.

fotó: Cseh Péter

Ezt az összecsapást látva és figyelembe véve a bajnoki találkozók eredményeit, szinte megjósolhatatlan, hogy melyik együttes tudja kiharcolni a döntőbe jutást. A lelki előny a veszprémieknél van minimális előnyükkel. A Csurgó viszont otthon játszhatja a visszavágót. Ismét egy ki – ki meccset játszanak a csapatok.

Csakhogy előtte lesz még egy KisVeszprém-Cegléd bajnoki etap is vasárnap az Arénában. Nagy Károly edző együttese a kiesés ellen küzd, ami plusz motivációt jelenthet a vendégeknek. A Tombor-fiúk egyetlen döntetlenjüket ott játszották a huszonöt fordulóban.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!