Elfogyott a csapat

Bár reménykedve, egészséges önbizalommal indult a fővárosba a Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabda csapata a Fradi elleni bajnokira, azért egy kicsit benne volt a félsz is a játékosokban. Hiszen tudták, hogy a sérültek még nem százszázalékosak, a betegek csak félig gyógyultak, ezért benne volt a pakliban, hogy ez bizony pont nélküli kirándulás lesz a Népligetben.

Negyven percig a szívüket – lelküket kitették a pályára veszprémiek, hiszen akkor még 26-26 volt az eredmény. Méghozzá úgy, hogy többször is mínusz négy – öt gólról sikerült utolérni a zöld-fehéreket. Az utolsó tíz perc azonban a teljes összeomlás volt, amit az eredmény is egyértelműen jelzett: 14-5! Rövid volt a kispad, elfogyott az erő, a levegő, és egy kicsit a hit is elszállt a fiúkból a hajrára, így született meg a nagy arányú, 40-31-es végeredmény. Azért a góllövő listát vezető Éles Benedek és az egyre inkább csapatba illeszkedő Széles Ákos 8-8 találattal egy ideig tartották a lábán az együttest. A kézsérüléssel küzdő Fazekas Gergő most nem tudta elől segíteni a többieket. És a hátsó alakzat is többször szétcsúszott a védekezésben.

fotó: Cseh Péter

A bronzéremre pályázó Fradi otthonában szenvedett vereséget a KisVeszprém. Amiben nincs semmi meglepetés. Az ismertek tükrében még a gólkülönbség sem túlzó. Most ezt dobta a gép. Jelenleg olyan időszakát éli az élvonalban “másodikos” együttes, hogy a következő három mérkőzésen is rá jár/hat a rúd a Fejér-B.Á.L.- Veszprémre.

Ezek lesznek azok az összecsapások, amelyek a legfontosabb találkozókra rázhatják újra össze a fiúkat. Annyira szoros a mezőny, hogy az őszi fordulókhoz hasonlóan is születhetnek bomba meglepetés eredmények a tabella harmadiktól lefelé az utolsó pozícióig…

  Szerdán már az egy meccses ütközet következik Csurgón a továbbjutásért, a Magyar Kupában.

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!