Ellenállhatlanul Egerben

„Csúfos vereséget szenvedtünk, az első perctől kezdve nyomás alatt tartott bennünket az ellenfél.” Ezt az egriek edzője, Tóth Edmond mondta a Nemzeti Sport tudósítójának, a hazai pályán elszenvedett nyolc gólos vereség után, 27-35 (13-20). „Minden játékosom maximum közeli állapotban játszott, a kapusteljesítményünk kimagasló volt.” Tombor Csaba a Fejér-B.Á.L. Veszprém szakvezetője pedig így értékelte a bravúros, végig magabiztosan kézben tartott, idegenbeli győzelmet. Felvetődhet a kérdés, hogy vajon miért bravúros egy nyolc gólos siker. Több szempontból is. Az egyiket a hazaiak trénere az első mondatában összegezte. És tényleg igaz, hiszen 1-6 és 2-10 volt a 13. percben. Vagyis a vendégek kevesebb, mint negyedóra alatt eldöntötték a mindkét csapatnak létfontosságú győzelem kérdését. Ez nagy lelki erőre vall!

A veszprémiek mesterének összegzése is egyértelmű. Fantasztikus egyéni teljesítmények voltak úgy, hogy közben a csapatmunka is egyben maradt. Borbély Ádám szenzációsan védett és gólt is dobott. Negyvenegy százalékos védés hatékonyság tízzel szemben! Bugyáki és Vajda bizony a védelem oszlopa volt. Tóth Péter szélsőként szerzett hat gólja önmagáért beszél. Csakúgy, mint a születésnapos, Fazekas Gergő ( boldog szülinapot, Geri!) öt találata. Na és aki a legnagyobb extrát tette a győzelem kosarába. Éles Benedek: harmincnégy perc alatt 12 gól az egriek hálójában. Ismét megmutatta, hogy édesapja vére csordogál az ereiben!Tényleg nem esett messze az alma a fájától. Csapat szinten 53-84-es lövéshatékonyság!

fotó: Cseh Péter

No, de azért is bravúros ez a siker, mert idegenben sikerült, mert hihetetlen nehéz sorozatból, három vereségből érkeztek Egerbe a magyar fiatalok. Ez nem törte össze lelkileg az együttest. Sőt, felpaprikázta őket. Nyerni akartak és győztek is. Remekül felkészítve, ellenfelet feltérképezve! Fegyelmezetten (mindössze egy kiállítás) játszva (csak egy technikai hiba, négy eladott labda), taktikát betartva, villámrajtot véve, egységes csapatként kézilabdázva. A nagy tétet magabiztosan teljesítve (tizenegy góllal is vezetve a 48. percben 21-32!).

Tanulva a vereségekből nem megroppantak a fiúk, hanem összekapaszkodva bizonyítottak megint, hogy ami nyerhető, azt már megnyerik… Másfél hét múlva, hétközi, szerdai összecsapáson, a Csoknyai István edző vezette Budakalász érkezik a Veszprém Arénába. A vendégeknek két ponttal van többjük, de egy mérkőzéssel többet játszva. A tabella nyolcadikja fogadja a hetediket. Akár helycsere is lehet a ki-ki meccs után…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!