Elmaradt az első idegenbeli siker Abonyban..

A K&H Liga 16. fordulójában idegenben léptünk pályára a Cegléd ellen.

Az Abonyban játszott mérkőzésre abban a reményben utaztunk, hogy az ott megszerzett két pont birtokában, biztonságosabb távolságra kerülhetünk a kieső zónától. Kedden este még a Montpellier ellen Európa-liga mérkőzésen játszott csapatunk, ahogy máskor is, most sem jutott sok idő a pihenésre, de készen álltunk arra, hogy mindent megtegyünk egy esetleges győzelemért.

Fotó: Cseh Péter

Nem indult jól az első félidő, mely rögtön egy hazai találattal kezdődött, első gólunkat Pulay szerezte a 2. percben. Ezek után percekig gólképtelenek maradtunk, miközben a hazai csapat sorban betalált (7. perc 5-1). Szmetán két egymás utáni gólja szakította meg ezt a gólcsendet csapatunkál, egy kicsit sikerült közelebb kerülni a Pest vármegyei csapathoz.

Azonban hiába alakítottuk ki helyzeteinket, a rontott lövéseknek és a hazai kapuban álló Kránitz védéseinek is köszönhetően egy 3-4 gólos különbség volt a jellemző a következő percekben. A 16. percben ötre nőtt a hátrányunk (10-5). Pulay, Molnár és Szrnka góljaival ez szépen csökkent, felzárkoztunk kettőre.

A 19. percben Konkoly Csaba időkérése után rögtön egy újabb Pulay találat született, melyre az utóbbi időben játékos szerepben is újra feltűnő Császár még válaszolt, de Stranigg gyors két találatával ki tudtunk egyenlíteni. (22. perc 12-12).

Az utolsó nyolc percben, a kapuban álló Miklós Gergő védéseire is szükség volt ahhoz, hogy bár négyet kaptunk, de mindössze egyetlen találatunk ellenére sem lett nagyobb különbség a félidő végére (16-13).

Fotó: Cseh Péter

A második harminc perc a lehető legrosszabbul kezdődött. Sorozatban maradtak ki helyzeteink, semmi nem akart sikerülni, miközben a hazaiak egy 4-0-ás sorozattal hétre növelték előnyüket.
(37. perc 20-13). Ekkor Stranigg szerezte meg első gólunkat a második félidőben. Pulay is újra betalált, de ezt a 6-7 gólos hátrányunkat a következő tíz percben nem sikerült lefaragni (48. perc 23-17).

Miklós bravúrosan védte Jamali bombáját, és az újabb Stranigg és Pulay góloknak köszönhetően kezdtünk kicsit közelebb kerülni az ellenfélhez (51. perc 24-19). Az 56. percben Stranigg meglőtte nyolcadik gólját (26-22).
Ez egyben csapatunk utolsó találata is volt a mérkőzésen. Igaz vezetőedzőnk még egyszer időt kért, újabb gólt már nem sikerült szereznünk, ellenben a két hazai találattal (28-22).

Fotó: Cseh Péter

A mérkőzés után Gál Dominik beállónkat kérdeztük:

„Elöször is nagyon sajnálom, hogy ez igy alakult. Nem tudtunk úgy belemenni a mérkőzésbe ahogy szerettünk volna. Sikerült viszont egy időszakban megráznunk magunkat, de sajnos olyan döntő pillanatokban hoztunk rosz döntéseket, amiket az ellenfél(Cegléd) ki tudott használni, és nem tudtuk átbillenteni a mérleget a mi oldalunkra.”

Gál Dominik
Fotó: Cseh Péter

A sajtótájékoztatón nyilatkozott Konkoly Csaba vezetőedzőnk és Bugyáki Dávid csapatkapitányunk:

Gratulálok a Ceglédnek. A védekezésünk a mérkőzés elején nem akart összeállni, amit jól használt ki a Cegléd csapata. Utána szépen fel zárkóztunk és azt gondolom, hogy arra a szakaszra, hogy ki tudtunk egyenlíteni 12-12-re arra már úgy emlékezhetünk hogy a jobbik arcunkat mutattuk, de saját hibákkal folytattuk és sajnos a második félidőben is úgy alakult a mérkőzés, ahogy azt a Cegléd szerette volna. A védekezés váltással én azt gondolom, hogy sikerült azt elérnünk, hogy lőtávolon belül maradtunk, utána viszont megint csak az építkezésben, fejben egy kicsit elfáradtunk. Ez elől mutatkozott meg leginkább, de én még mindig abban bíztam hogy ez a bizonyos négygólos különbség, ami nálunk volt otthon az itt kevesebb lesz. Meg is beszéltük, sajnos ezt egyénileg nem sikerült megvalósítani fent a pályán. Az egész mérkőzésre az volt a jellemző, felkészültünk rá, de a pályára nem tudtuk kivinni a megbeszélteket, úgyhogy nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert úgy jöttünk, hogy kiteszünk magunkért, a szurkolóinkért, meg hát egyértelműen a bajnokság állása alapján, ez egy 4 pontos mérkőzés volt, amit most sajnos elvesztettünk. 

Konkoly Csaba

Ahogy Csaba is elmondta, nagyon rosszul kezdtük mindkét félidőt, aztán utána nagy munkával tudtunk javítani a játékunkon és vissza tudtunk kapaszkodni, az eredményen tudtunk kozmetikázni. Nagyon hullámzó volt tényleg az egész meccsen belül a teljesítményünk. Rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, sok rontott lövésünk volt, amik egy ilyen meccsbe ilyenkor nem férnek bele. Megyünk tovább, dolgozunk…

Bugyáki Dávid

K&H liga, 16. forduló: HÉP-Cegléd – Fejér-B.Á.L. Veszprém 28-22 ( 16-13)

HÉP-Cegléd: Kránitz Z. (K) 13/34, Aleksza T. (K) 2/2,  Pásztor Á. 2,  Juhász K. 4, Császár G. 6, Csomor T. 2, Szepesi I. , Mazák M., Tóth M., Kállai M. 5, Jamali I. 8, Bartha B, Spekhardt G. 1, Farkas B., Kende P., Teleki L.
Vezetőedző: Nagy Károly

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 1/12, Miklós G. (K) 11/28, Éles Zs., Machac S., Szmetán P. 2, Hári L., Éles B. 1, Stranigg J. 8, Pulay G. 7, Molnár B. 1, Szrnka L. 2, Bugyáki D., Vetési B. 1, Gál D., Szatmári B.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Kiállítások: 12 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 0/0, ill. 1/3

Sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/?v=899938944378928

Következő mérkőzésünk egyben az Európa-liga csoportkörének utolsó meccse is lesz. Kedd délután a címvédő SL Benfica csapatát fogadjuk a Veszprém Arénában.
Időpont: 2023.02.28. 17:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!