Élményszerző körút Szegeden

A K&H liga 22. fordulójában a magyar bajnoki címvédő OTP Bank – PICK Szeged ellen léptünk pályára idegenben szombat este. A Tisza- parti együttes ellen egy szorosnak mondható első félidőt követően, az utánpótlás játékosainknak is sok lehetőséget biztosító csapatunk, az  eredmény ellenére is tisztességgel helyt állt a bajnoki címre is aspiráns otthonában.

Fotó: Faragó Imre

Éles szerezte első gólunkat. Cseppet sem voltunk megijedve a nagynevű ellenféltől, az első percekben felvettük a küzdelmet vendéglátónkkal. Olyannyira, hogy bár a 11. percben hárommal elment a hazai csapat (10-7),  Éles, Szrnka és Hári találatainak köszönhetően pillanatok alatt sikerült kiegyenlíteni. Ezek után sajnos Simon Machac beállónk helyzeteit egymás után védte Alilovic, és egy 5-0-ás sorozattal elléptek a kékek (18. perc 16-11). Vetési találata szakította meg a szegediek rohamát. Továbbra is derekasan küzdöttünk, Ludmán, valamint a végig szinte hibátlanul játszó hat gólt szerző Hári Levente góljaival tartottuk ezt a négy-öt gólos különbséget. Preszter is betalált, az első félidő utolsó öt percére fordulva, így még szorosabb lett az állás(25. perc 19-16). Jobban sikerült a címvédőnek azonban a félidő hajrája, kettővel növelték előnyüket a harminc perc végére (30 perc 24-19).

Fotó: Faragó Imre

Hári büntetőből lőtt gólja nyitotta a második félidőt. Kezdett megmutatkozni a hazaiak erőfölénye, egyre többet hibáztunk. Ludmán Marcell három egymás utáni góljának köszönhetően csak eggyel nőtt a szegediek előnye az első hét percben (37. perc 29-23). Azonban most egy 6-0-ás sorozatot produkált vendéglátónk, miközben helyzeteink kimaradtak, eladott labdánk és technikai hibánk is volt. Gyorsan megduplázódott a hátrányunk (42. perc 35-23). Az utolsó negyed órában utánpótlás fiataljaink teljesítménye minden dicséretet megérdemel, ebben a nehéz periódusban vállalták magukra a vezető szerepet. Szatmári Bence, Rubos Norbert és Fercsik Dániel egyaránt két-két találatot  szerzett, ezzel tettek hozzá góljaink számához. A mérkőzés utolsó momentumaként, a több szép védést is bemutató Miklós Gergő hárította Radvánszki lövését, ezzel zárult a találkozó (60. perc 46-30).

Danyi Gábor és a fiatal, két gólt is szerző jobbszélsőnk Preszter Ákos értékelte a Szeged elleni találkozót

Először is gratulálni szeretnék a Pick Szegednek. A győzelmük egy pillanatig nem volt kérdés, hiszen a két csapatnak teljesen mások a céljaik és természetesen a lehetőségeik is. Úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk nem az elejétől kezdve egy teljesen alárendelt szerepet játszani. Meg szerettük volna mutatni, amit tudunk, nem azt, amit nem tudunk. Én azt gondolom, hogy ez az első félidőben sikerült. Ott egy perióduson belül tudtunk szoros, 5-6 gólon belül maradni. Aztán nyilván tudtuk, hogy be fog következni a második félidőben, hogy fáradunk. Illetve szerettük volna a még fiatalabb játékosainknak is lehetőséget adni. Természetesen óriási volt bizonyos periódusokban, a második félidőben a különbség. Ennek ellenére abból akarunk építkezni, ami az első félidőben volt. Nekünk ez egy óriási élmény, lehetőség, megtiszteltetés. Mégegyszer gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok a szezon hátralévő részéhez.

Danyi Gábor

Először is gratulálok a Szeged csapatának, mert tényleg nagyon jól kézilabdáztak. Az első félidőből lehet tovább vinni a további meccsekre. Ott inkább a védekezés, ami egészen jó volt, persze voltak hibák. Támadásban is egész jók voltunk, de ott is voltak hibák. A második félidőben elég sok volt a technikai hibánk, de ott is próbáltunk menni és csinálni, amit tudunk. Nagyon megtisztelő érzés egy ilyen csapat ellen pályára lépni. Jó csapatnak tartom a Szegedet, olyan játékosok vannak, akiket régen a tévében néztem. Köszönöm szépen a lehetőséget, nagyon élveztem ezt a részét. További sok sikert kívánok én is a Szegednek, a szezon hátralévő részéhez.

Preszter Ákos

K&H Liga 22. forduló, OTP Bank – PICK Szeged – Fejér-B.Á.L.Veszprém
46-30 (24-19)

OTP Bank – PICK Szeged: Mikler R. (K) 9/20, Alilovic M. (K) 10/29, Stepancic L. 3, Bodó R., Martina S. 2, Radivojevic B. 5, Szita Z. 3, Gaber M. 1, Sostaric M. 3, Frimmel S. 4, Radvánszki Zs. 2, Varga M. 3, Garciandia A. 3, Rosta M. 9, Mackovsek M. 3, Blonz A. 6
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 6/30, Miklós G. (K) 5/27, Csizmadia L., Machac S., Szmetán P., Hári L. 6, Preszter Á. 2, Éles B. 4, Fercsik D. 2, Ludmán M. 5, Molnár B. 1, Szrnka L. 4, Rubos N. 2, Bugyáki D., Vetési B. 2, Szatmári B. 2
Vezetőedző: Éles József

Játékvezetők: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

Kiállítások: 6 perc, ill., 4 perc
Hétméteresek: 4/5, ill., 3/5

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1960168007670399

Következő mérkőzésünkön Gyöngyösön lépünk pályára a Liga Kupa elődöntő visszavágó mérkőzésén.
Időpont: 2023. O4. 26. szerda | 18:00

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!