Elvették a Tata hazai veretlenségét

A Veszprémi KSE simán verte a saját csarnokában eddig veretlen Tatát a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi meccsén.
Az első tavaszi fordulóban egyik közvetlen üldözőjéhez, a Tatához látogatott a negyedik helyen álló Veszprémi KSE. Szemben az őszi nyitánnyal – amikor a felek döntetlenre végeztek a Március 15. utcai csarnokban – a bakonyiak ezúttal végig uralták a találkozót. A VKSE a téli szünetben igazolt Patkós Péter, valamint Tombor Csaba vezetésével már a szünetben ellépett nyolc góllal, melyből hatot meg is őrzött a lefújásig.

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 14. forduló:
Tatai AC–Veszprémi KSE 26:32 (11:19)
Veszprémi gólszerzők: Patkós, Tombor 7-7, Gulás 6, Pásztor 5, Lelkes, Vasvári, Heiczinger 2-2, Márton 1.
Kiállítások: 4, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 9/8.

– Ma nem kellett különösebben izgulnom. Két kisebb megingást eltekintve végig uraltuk a mérkőzést, s nagyon magabiztos győzelmet arattunk. Külön kiemelném, hogy 32 gólt szereztünk, amelyre korábban részünkről még nem volt példa ebben a mezőnyben. Csapatként remekeltünk, a védekezésünk végig stabilan működött – összegezte a látottakat a VKSE vezetőedzője, Zsigmond György.

A szombaton pályára lépő MKB Veszprém U23-as együttesének viszont nem termett babér a Csurgó U23-as alakulatának vendéglátójaként. Éles József tanítványai négygólos hátrányból várták a második félidőt, melynek végén 20:32 állt az eredményjelzőn. A gárda meghatározó játékosai közül Szeitl Erik és Tóth Attila az „anyaegyesület” MVM Veszprém SEHA-liga meccsén vettek részt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!