Emelt fővel búcsúztunk az élvonaltól

Utolsó NB I-es mérkőzésünket a Telekom Veszprém ellen játszottuk szerdán a K&H Férfi Kézilabda Liga 25. fordulójában

A kezdeti megilletődöttség (0-3) után Draskovics Gellért szerezte első két gólunkat. Csapatkapitányunk, Kristóf Mátyás is betalált, majd balátlövőnkkel felváltva sorban vezették eredményre támadásaikat
(10. perc 6-10).
Grünfelder Péter és Vailupau gólváltása után, egy 3-0-s sorozatot produkáltunk. Kristóf Mátyás duplázása után Hári Levente egy gólra zárkóztatta csapatunkat, a sztárjaikat sem nélkülöző ellenfélre (15. perc 11-12). Kellettek ehhez Mojsilov Milos védései és az előtte álló védelem is. Hálóőrünk háromszor egymás után mattolta, Vailupau lövéseit. Nem hiába kért időt Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője. Továbbra sem játszottunk alárendelt szerepet a Magyar Kupa hétvégére és a bajnoki döntőre készülő csapattal szemben.

Fotó: Cseh Péter

Fiataljaink is éltek a kapott lehetőséggel, előbb Fazekas Máté, majd Farkas Máté zörgette meg a Corralest váltó Jensen hálóját (23. perc 16-18). Preszter Ákos sem maradt adós a góljaival, kettőt – közte egy nagyon szép kínait – is szerzett jobbszélsőnk (27. perc 19-20). Felszabadult játékot láthatott a közönség.
A pihenőig hátralévő percekből a vendégek jöttek ki jobban, de így is szorosnak mondható különbséggel mentünk a szünetre (30. perc 21-24).

Fotó: Cseh Péter

A második félidő elején Balogh Tibor védéseinek örülhettek szurkolóink. Yahia és Kosorotov próbálkozásai maradtak eredmény nélkül. Draskovics Gellért továbbra is hozta a remek formát, ő szerezte csapatunk első három gólját a második játékrészben (38. perc 24-28). Itt kezdett el megmutatkozni először a vendégek erőfölénye, pillanatok alatt megnőtt az előnyük (41. perc 25-32).
Most Danyi Gábor hívta magához a fiúkat. Ifjú tehetségünk, Farkas Máté a nekünk ítélt hétméterest sem hagyta ki. Kevés hiba és pontos támadások jellemezték a következő perceket mindkét térfélen. Közelebb ugyan nem kerültünk, de tartottuk a lépést. Az utolsó 20 percben Gödör Bencének is lehetőséget adott vezetőedzőnk. Bence szép hárításokkal hálálta meg a lehetőséget (47. perc 29-36)

A csapat minden tagja a maximumot nyújtotta a pályán. Egymásért, és a szurkolókért szívvel-lélekkel játszottak egy szép eredményért. Azonban ez nem egy gála mérkőzés volt, a toronymagasan esélyes Telekom Veszprém kihasználta a hibáinkat, és először a mérkőzés folyamán két számjegyűre növelték fórjukat (51. perc 29-39). Kilenc perc maradt hátra NB I-es tagságunkból, amit szerettünk volna szépen befejezni. Nourelden Khaled is bejelentkezett, balszélsőnk kettőt tett hozzá a már eddig sem kevés lőtt góljaink számához. A vége előtt másfél perccel a mérkőzésen egészen elképesztő teljesítményt nyújtó Draskovics Gellért megszerezte 15. találatát. Ezzel a góllal zártuk a szezont, és az első számú bajnokságot (60. perc 34-46).

Az utolsó percben vastapssal köszönték meg a szurkolók a mutatott játékot és az elmúlt 4 év teljesítményét is.

A lefújás után a csapat a szurkolóinkkal közösen köszönt el az NB I-től és játékosainktól.

Fotó: Cseh Péter

K&H Liga 25. forduló, Fejér-B.Á.L. Veszprém – Telekom Veszprém 34-46 ( 21-24)

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 5/19, Mojsilov M. (K) 4/21, Gödör B. (K) 3/17, Nourelden K. 3, Grünfelder P. 3, Hári L. 2, Preszter Á. 2, Farkas M. 2, Pulay G.1, Kristóf M. 5, Fazekas M. 1, Szuharev L., Szrnka L., Vetési B., Draskovics G. 15
Vezetőedző: Danyi Gábor

Telekom Veszprém: Corrales R. (K) 1/13, Jensen M. 4/26, Omar Y. 6, Descat H. 12, Nilsson A. 5, Ligetvári P., Végh B.1, Mahé K. 3, Elderaa Y. 3, Bőti D., Szabó T., Vailupau M. 3, Casado M. 5, Fabregas L. 6
Vezetőedző: Ilic Momir
Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Hétméteresek: 1/2, ill., 5/5
Kiállítások: 4 perc, ill., 0 perc

Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:
https://www.facebook.com/share/v/AY4E7wz1Xi2qmAmX/

Köszönjük! 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!