„ÉREMOSZTÓ” ÉLES-CSAPAT?

Hihetetlenül izgalmasan, érdekesen alakul a férfi kézilabda NB I utolsó fordulója, amelyben eldől, ki nyeri a bronzérmet és melyik együttes indulhat a nemzetközi kupában. Az izgalmakat tovább fokozhatja, hogy valóban a véghajrában, mint egy igazi krimiben derül ki az igazság. 

Ráadásul több szereplős, három szálon futó a történet. Ez adja a különlegességét is. Az első választ a Komló – Balatonfüred összecsapáson kapjuk meg. Amennyiben a tópartiak nyernek, ők a bronzérmesek. Sőt, döntetlennél is ők ünnepelhetnek, mert még két pont az előnyük az FTC előtt. Ha kikapnak, akkor viszont a Fradi csak úgy lehet harmadik a tabellán, ha legyőzi a Fejér-B.Á.L. Veszprémet a királynék városában vasárnap este. A zöld-fehérek annak tudatában játszhatnak Éles József edző együttese ellen, hogy már tudják mi volt az eredménye a Telekom Veszprém – Tatabánya és a Komló – Füred összecsapásnak, amit szombaton rendeznek. És itt jön egy újabb csavar. Ha a Füred befut a harmadik helyre, az FTC csak úgy maradhat negyedik a tabellán, ha megveri idegenben Fazekas Gergőéket és az Ilic csapat is hozza a papírforma győzelmet a Tatabánya ellen. Ha a két veszprémi bajnokin hazai siker születik, akkor a Dragan Djukic gárda lép egyet előre és szerez nemzetközi kupában indulási jogot, mert azonos pontszám esetén jobbak a Fradinál az egymás elleni eredményekben.

fotó: Cseh Péter

Száz szónak is egy a vége. A zárófordulóban a több játékosától is elköszönő Éles-fiúk akár érmet is “oszthatnak” és nemzetközi kupa indulás jogról is dönthetnek. Szülessen is bármilyen eredmény.

A vasárnapi Veszprém – Fradi tehát ebből a szempontból is hihetetlenül izgalmas, fordulatos csatát ígér, igazi csemege lehet a sportág kedvelőinek, amit érdemes lesz látni a Március 15. utcai csarnokban 18 órától…

/Donát Tamás/

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!