Érmesek csatája a Magyar Kupában

Csütörtök este Szegeden a magyar bajnokság címvédőjével, az előző szezon Magyar Kupa bronzérmesével mérkőzünk meg az első számú kupasorozatban a legjobb négy közé jutásért.

A továbbjutás sorsa egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a vendégcsapat jut tovább.

A tavalyi szezonban elkerültük egymást. Mindkét csapat bejutott a Magyar Kupa Final Four-ba, ott a Szeged a Telekom Veszprémmel mérkőzött meg a döntőbe kerülésért, ahol vereséget szenvedtek. Végül a harmadik helyért zajló csatában a Budakalászt sikerült legyőzniük. Ki ne tudná, bár nem árt emlékezni újra arra a páratlan sikerre, amit csapatunk elért a győri négyes döntő során. A Budakalászt legyőzve jutottunk a döntőbe, ahol egy igazi örömjáték után akasztották nyakunkba az ezüstérmet.

Fotó: Cseh Péter

Idén ennek köszönhetően, csak a legjobb nyolcba kerülésért kellett mérkőzést játszanunk. Február elsején a Budai Farkasok otthonában vívtuk ki a jogot a negyeddöntőre, négy góllal legyőzve ellenfelünket (28-32). A Magyar bajnokság első két helyezettjének, először a legjobb nyolc között kell pályára lépnie ebben a kupasorozatban, így a Tisza parti csapatnak is.

Két évvel ezelőtt egy mérkőzéssel később, az elődöntőben kaptuk a Szegedet ellenfélnek, ahol magabiztosan nyertek az akkor még az NBI-ben zöldfülűnek számító felnőtt csapatunk ellen. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a papírforma most sem mellettünk szól, de mindent megteszünk, egy remek mérkőzés és a minél szorosabb végeredmény érdekében. 

A Győri Audi Aréna kapujában már ott toporog a Dabas és a Tatabánya is,  várva lehetséges ellenfeleiket. A mi mérkőzésünkkel egy időben rendezik a Telekom Veszprém – Gyöngyös negyeddöntőt is, amelynek győztese szintén csatlakozik majd a Final Four-ban résztvevő csapatok közé.

Magyar Kupa V. forduló, negyeddöntő: OTP Bank-Pick Szeged – Fejér-B.Á.L. Veszprém

2023. 03.16. csütörtök, 18:00
Pick Aréna-Szeged, Felső Tisza -Part 35.

Játékvezetők: Ónodi Erika, Őri Erika

Kísérjetek el minket minél többen Szegedre is.

Jegyinformációk: https://www.pickhandball.hu/hirek/3781/jegyertekesites-a-fejer-bal-veszprem-elleni-mk-meccsre

#hajravkkft

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!