Esélyesként esélytelenül

Hét gólos vereséggel, 28-21 (14-12) utazott haza Dabasról a Fejér – B.Á.L. Veszprém NB I-es férfi kézilabda csapata. Röviden értékelve: csúnya volt! Főleg a második félidő. Nem a különbség miatt, merthogy kilenc is volt már közte. Hanem a mutatott játék volt elkeserítő látni való. Na és persze azért is, mert Tombor Csaba edző együttese volt az egyértelmű esélyese az összecsapásnak. Bár felhívta játékosai figyelmét, hogy nehéz lesz győzni. De aztán esélytelenek maradtak. Hiszen, 1-3 után már csak a Dabas volt a pályán. A KisVeszprémnek “maccsa” sem volt a pontszerzésre.

Vajdáék voltaképpen lekopírozták a Fradi női együttesének Bukarest elleni meccsét, ahol a zöld-fehérek nyolc percig nem lőttek gólt. A Telekom Veszprém tizenöt percig volt eredménytelen az első félidőben két részletben Ukrajnában. A Dabason pályára lépő alakulat pedig tizenhárom percig nem tudott gólt szerezni fordulás után. Így pedig lehetetlen nyerni…

Az is szembetűnő volt, hogy ezúttal mennyire szellősen védekeztek Bugyákiék és láthatóan nem bírtak a hazaiak időnként nyitott védekezésével sem. Átütött a tehetetlenség.

fotó: Cseh Péter

Ezúttal a küzdőszellem sem volt a megszokottan acélos. Kicsit hitehagyottnak tűnt a produkció. Megkockáztatom: az eddigi másfél éves élvonalbeli lét talán leggyengébb teljesítménye volt csapatként és ezúttal a kimagasló egyéni teljesítmények is elmaradtak. A baj, hogy  nem egy sokkal jobb, hanem egy verhető ellenféllel szemben.

Lehet arra hivatkozni, hogy betegen, sérülten is vállalták a veszprémiek közül a játékot. Talán még az is elfogadható, hogy a fiatalok nehezebben dolgozták fel, hogy a mostani mesterük bejelentette távozási szándékát. Sőt, benne lehet a pakliban az is, hogy minden együttes életében van mélypont. Ez most az volt.

Szombaton ki-ki meccs lesz az újonc NEKA ellen az arénában. Sótonyi László mester együttese először szenvedett vereséget hazai pályán. Jön tehát a csalódott csapatok csatája! Jónéhány extrával megspékelve, igazi presztízs ütközet lesz…

/Donát Tamás/ 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztom!